Євразія. Природоохоронні об'єкти

Додано: 29 березня 2020
Предмет: Географія, 7 клас
5 запитань
Запитання 1

Іспанський національний парк Тейде знаходиться на острові Тенерифе на одному з архіпелагів. Тут розташований вулкан Тейде, що є найвищою вершиною в Атлантичному океані (3718 м).

Це архіпелаг - .........

варіанти відповідей

Канарські острови

Ліпарські острови

Азорські остови

Балеарські острови

Запитання 2

Бруківка гігантів знаходиться на острові

варіанти відповідей

Ірландія

Великобританія

Мальта

Ісландія

Запитання 3

На території парку "Три паралельні річки" лежать верхів'я одних з найбільших річок Азії:  Янцзи,  Меконгу та Салуїну, які протікають в ущелинах до 3 000 м завглибшки. На цій ділянці річки течуть майже паралельно з півночі на південь. Знаходиться він:

варіанти відповідей

в Індії

у Китаї

У Непалі

у Кореї

Запитання 4

Транскордонний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі завдовжки 185 км. Простягається від Рахівських гір і Чорногірського хребта в Україні на захід Полонинським хребтом до гір Буковські Верхи та Вигорлат у Словаччині

варіанти відповідей

Букові праліси Карпат

Хвойні ліси Карпат

Запитання 5

В глибині острова і на гірських схилах можна зустріти густі зарості здебільшого ендемічної флори і таку ж ендемічну фауну. До місцевих видів відносяться огіркове дерево, одне з небагатьох деревовидних рослин родини гарбузових, і золотокрилий в'юрок. Деякі частини узбережжя облямовані дюнами — найбільшими береговими дюнами Землі. Про який острів іде мова?

варіанти відповідей

Сокотра

Ісландія

Сицилія

Мадагаскар

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест