Яка частка раціону складалася з хліба і каші в Європі XVI — першої половини XVII ст.?
Який хліб могли собі дозволити лише заможні люди?
Коли картопля та кукурудза стали поширеними в Європі?
Як змінилося споживання м’яса у ранньомодерну добу?
Що додавали прості люди до хліба і каші в своєму раціоні?
Який новий предмет столового етикету з'явився серед заможних людей у XVI — першій половині XVII ст.?
Що стало звичним напоєм європейців півночі?
Що подавали на десерт у XVI — першій половині XVII ст.?
Яке місце в раціоні європейців посідала риба під час релігійних постів?
Що стало основою для утворення національних кухонь Нідерландів, Англії, Франції?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома