Європейська кухня XVI–XVII ст.

Додано: 7 жовтня
Предмет: Всесвітня історія, 8 клас
10 запитань
Запитання 1

Яка частка раціону складалася з хліба і каші в Європі XVI — першої половини XVII ст.?

варіанти відповідей

50%

60%

70%

80%

Запитання 2

Який хліб могли собі дозволити лише заможні люди?

варіанти відповідей

Житній хліб

Ячмінний хліб

Пшеничний хліб

Просяний хліб

Запитання 3

Коли картопля та кукурудза стали поширеними в Європі?

варіанти відповідей

Наприкінці XVI ст.

Наприкінці XVII ст.

Наприкінці XVIII ст.

Наприкінці XIX ст.

Запитання 4

Як змінилося споживання м’яса у ранньомодерну добу?

варіанти відповідей

Збільшилося

Зменшилося

Залишилося на тому ж рівні

Запитання 5

Що додавали прості люди до хліба і каші в своєму раціоні?

варіанти відповідей

Фрукти

Овочі

Прянощі

Рибу

Запитання 6

Який новий предмет столового етикету з'явився серед заможних людей у XVI — першій половині XVII ст.?

варіанти відповідей

Склянки

Серветки

Виделки

Тарілки

Запитання 7

Що стало звичним напоєм європейців півночі?

варіанти відповідей

Пиво

Горілка

Чай

Кофе

Запитання 8

Що подавали на десерт у XVI — першій половині XVII ст.?


варіанти відповідей

Тістечка

Зварені в цукрі фрукти або горіхи

Млинці

Сири

Запитання 9

Яке місце в раціоні європейців посідала риба під час релігійних постів?

варіанти відповідей

М’ясо

Овочі

Риба

Фрукти

Запитання 10

Що стало основою для утворення національних кухонь Нідерландів, Англії, Франції?

варіанти відповідей

Страви бідних людей

Страви заможних людей

Традиційні страви і продукти, які готувала основна маса населення

Страви міщан

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест