20 червня о 18:00Вебінар: Особливості організації навчальної діяльності учнів, що мають розлади аутистичного спектру

Вступ. Рівні організації живої матерії. Основні властивості живого

Додано: 5 червня
Предмет: Біологія, 9 клас
Тест виконано: 5 разів
7 запитань
Запитання 1

 На якому рівні організації живої матерії історично склалося співтовариство популяцій різних видів, взаємопов'язаних між собою і навколишнім середовищем обміном речовин і енергії?

варіанти відповідей

клітинному

біогеоценотичному

популяційно-видовому

біосферному

Запитання 2

На якому рівні організації живого здійснюютья і сполучатютья процеси реалізації і передачі спадкової інформації з обміном речовин і перетворення енергії , забезпечуючи тим самим функціонування вищих рівнів організації?

варіанти відповідей

молекулярному

організменому

клітинному

тканевому

Запитання 3

На якому рівні досліджують, процеси і явища, що відбуваються в особині, і механизм злагодженого функціонування її органів?

варіанти відповідей

організмовому

клітинному

тканинному

органному

Запитання 4

У яких організмів рівень організації збігається з організмовим?

варіанти відповідей

молочно-біла планарія

хлорела

інфузорія туфелька

амеба звичайна

Запитання 5

Оберить поняття, які відносяться до соновних властивостей живого:

варіанти відповідей

певний хімічний склад

саморегуляція

подразливість

ріст та розвиток

розмноження

спадковість та мінливість

модифікація

мутації

Запитання 6

Завдяки який властивості живого усі живі системи можуть повноцінно функціонувати?

варіанти відповідей

розмноженню

спадковості та мінливості

обміну речовин

саморгуляції

Запитання 7

Що таке гомеостаз?

варіанти відповідей

це здатність біологічних систем протистояти змінам і підтримувати відносну сталість хімічного складу, будови і властивостей

це універсальна властивість живого реагувати на зовнішні та внутрішні впливи, яка лежить в основі пристосування організму до умов навколишнього середовища і їх виживання

невід'ємна властивість біологічних систем

це поява якісних відмінностей в структурі