Для консервації фруктів та ягід додають лимонну кислоту з метою
Борошно просіюють за допомогою сита з метою
Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти, варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу.
Одна з найпопулярніших українських страв.
Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смугами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).
Капуста засипана, капуста з пшоном — рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.
Страва, схожа за способом приготування на крупник, але роблена з пшоняних крупів. Було легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він мав ще одну назву — польова каша. Промите пшоно засипали у казан з киплячою водою, для смаку додавали одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Готовий затирали салом із цибулею й часником.
Стресові ситуації, інфекційні та грибкові хвороби,
захворювання імунної системи; нестача білка і
мікроелементів в харчовому раціоні викликають
Чим являються засоби, зображені
на малюнках ( як група вцілому)
Укажи до яких груп назв відносяться наступні :
каскад; гарсон; боб; піксі; каре
Укажи зображення одягу в діловому стилі
Укажи зображення одягу в етно стилі
Укажи зображення стрижок "каре"
Укажи зображення стрижки "боб"( "рваний боб")
Укажи той фасон спідниць, що зображені на фото
Укажи ті ножиці, що являються розкрійними (для тканин)
Знайди порушення правил безпечного користування голками
Як вимірюються "ОБХВАТИ" фігури
Яке вимірювання складає РОЗМІР жіночого одягу
(згідно стандартів України)
Укажи ПОЯСНІ види одягу
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома