Якою характерною особливістю володіють усі ліпіди ?
Продовжуйте речення:
"Жирні кислоти, що містяться у ліпідах, можуть бути..."
Виберіть з переліку продуктів ті, у яких переважають ненасичені жирні кислоти.
Які жирні кислоти у природі зустрічаються вдвічі частіше ?
Яка речовина виконує наступні функції:
"...утворюють захисну кутикулу на листках і плодах, вкривають хітинову оболонку комах і павуків, використовуються для побудов сотів бджолами".
У живій природі, вуглеводи є найпоширенішими за масою органічні сполуки. Із запропонованих відповідей, виберіть спосіб утворення вуглеводів, які використовують автотрофні організми.
Виберіть із переліку запропонованих відповідей, як класифікують вуглеводи за хімічним складом.
В залежності від здатності до гідролізу, вуглеводи поділяються на наступні класи:
Олігосахариди - полімерні вуглеводи, в яких декілька залишків моносахаридів, з’єднані ковалентними зв’язками.
З переліку відповідей, виберіть сполуки, які належать до олігосахаридів .
Який клас вуглеводів, відповідає наступним характеристикам ?
"...не кристалізуються , несолодкі на смак, серед них є нерозчинні у воді".
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома