Вуглеводи: властивості та роль

Додано: 6 жовтня 2020
Предмет: Біологія, 9 клас
Тест виконано: 10 разів
11 запитань
Запитання 1

До моносахаридів належиить

варіанти відповідей

глюкоза

хітин

лактоза

мальтоза

Запитання 2

До олігосахаридів належить

варіанти відповідей

глюкоза

фруктоза

рибоза

лактоза

Запитання 3

До полісахаридів належать

варіанти відповідей

муреїн

мальтоза

целюлоза

рибоза

Запитання 4

До складу клітинної стінки бактерій входить

варіанти відповідей

целюлоза

хітин

муреїн

глікоген

Запитання 5

У побудові нуклеотидів РНК і ДНК беруть участь

варіанти відповідей

рибоза і фруктоза

рибоза і мальтоза

рибоза і дезоксирибоза

рибоза і глюкоза

Запитання 6

Як запасаюча речовина до складу грибів входить

варіанти відповідей

хітин

глікоген

глюкоза

целюлоза

Запитання 7

Вуглевод, який склеює часточки їжі в грудку в складі слини

варіанти відповідей

муцин

муреїн

лактоза

хітин

Запитання 8

Вуглевод - інгібітор зсідання крові

варіанти відповідей

інулін

ламінарин

гепарин

крохмаль

Запитання 9

Вуглеводи. які виводять радіонукліди з організму

варіанти відповідей

камеді

ламінарин

пектин

гепарин

Запитання 10

Вуглеводи для загоювання і захисту ран у рослин

варіанти відповідей

муреїн

целюлоза

крохмаль

камеді

Запитання 11

Молочний цукор - це

варіанти відповідей

мальтоза

лактоза

сахароза

глюкоза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест