Я на пікніку. Я в супермаркеті.

Додано: 26 травня
Предмет: Природничі науки, 6 клас
14 запитань
Запитання 1

Що таке горіння:

варіанти відповідей

Дія теплоти на харчові продукти

Хімічне явище, під час якого певна речовина взаємодіє з киснем, унаслідок чого утворюється полум'я

Процес повільної взаємодії речовин з киснем, у результаті чого виділяється теплота, але без утворення полум'я

Запитання 2

Що таке тління:

варіанти відповідей

Дія теплоти на харчові продукти

Хімічне явище, під час якого певна речовина взаємодіє з киснем, унаслідок чого утворюється полум'я

Процес повільної взаємодії речовин з киснем, у результаті чого виділяється теплота, але без утворення полум'я

Запитання 3

Цегла, метал, пісок, скло - це:

варіанти відповідей

Горючі речовини і матеріали

Негорючі речовини і матеріали

Легкозаймисті речовини і матеріали

Запитання 4

Папір, тканина, деревина - це:

варіанти відповідей

Горючі речовини і матеріали

Негорючі речовини і матеріали

Легкозаймисті речовини і матеріали

Запитання 5

Період розкладу тканини складає:

варіанти відповідей

2-3 місяці

2-3 роки

30-40 років

Запитання 6

Період розкладу пластику складає:

варіанти відповідей

30-40 років

500 років

1000 років

Запитання 7

Переваги переробки сміття:

варіанти відповідей

Удосконалення техніки

Збереження довкілля

Зменшення кількості природних ресурсів

Запитання 8

Що не є перевагою переробки сміття:

варіанти відповідей

Заощадження природних ресурсів

Виготовлення нових корисних речей із відходів

Виготовлення нових харчових продуктів із відходів

Запитання 9

Заморожування, пастеризація, ультрапастеризація - це:

варіанти відповідей

Хімічний спосіб консервування

Мікробіологічний спосіб консервування

Фізичний спосіб консервування

Запитання 10

Маринування, консервування з сіллю або цукром - це:

варіанти відповідей

Мікробіологічний спосіб консервування

Хімічний спосіб консервування

Фізичний спосіб консервування

Запитання 11

Зброджування, квашення - це:

варіанти відповідей

Хімічний спосіб консервування

Мікробіологічний спосіб консервування

Фізичний спосіб консервування

Запитання 12

Нагрівання продукту за декілька секунд до температури +135+150° і миттєве охолодження - це:

варіанти відповідей

Стерилізація

Пастеризація

Ультрапастеризація

Запитання 13

Нагрівання продукту до температури +60+65° декілька разів - це:

варіанти відповідей

Стерилізація

Пастеризація

Ультрапастеризація

Запитання 14

Речовина, якої у продукті найбільше, іде за чергою в складі продукту:

варіанти відповідей

Першою

Останньою

Будь-якою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест