я в супермаркеті

Додано: 28 травня
Предмет: Природничі науки, 6 клас
Копія з тесту: я в супермаркеті
23 запитання
Запитання 1

Які матеріали використовують для пакування харчових продуктів?

варіанти відповідей

бетон;

пластик;

папір;

скло;

крейда;

лінолеум.

Запитання 2

Маринування, консервування з сіллю або цукром - це:

варіанти відповідей

 фізичний спосіб консервування;

хімічний спосіб консервування;

мікробіологічний спосіб консервування.

Запитання 3

Зброджування, квашення - це:

варіанти відповідей

фізичний спосіб консервування;

 хімічний спосіб консервування;

мікробіологічний спосіб консервування.

Запитання 4

Нагрівання продукту до температури +60+65° декілька разів - це:

варіанти відповідей

стерилізація;

пастеризація;

ультрапастеризація.

Запитання 5

У відділі бакалія можна придбати продукти:

варіанти відповідей

борошно;

корм для тварин;

чай;

прянощі;

овочі;

цукор;

молоко;

Запитання 6

Температура на полицях для зберігання молочної продукції не має перевищувати ...

варіанти відповідей

+10°С;

+6°С;

+16°С;

+20°С.

Запитання 7

Причинами появи шкідників у крупах є:

варіанти відповідей

негерметична (зіпсована) упаковка;

порушені правила й терміни зберігання;

відсутність санітарного контролю на фабриці;

недотримання товарного сусідства;

усі відповіді вірні.

Запитання 8

Спеціальну обробку харчових продуктів для запобігання псуванню і подовження терміну зберігання називають ...

варіанти відповідей

заморожування;

сушіння:

консервування.

Запитання 9

Речовини, які збільшують термін зберігання харчових продуктів, запобігаючи від псування мікроорганізмами називаються:

варіанти відповідей

одоранти;

консерванти;

стабілізатори;

емульгатори.

Запитання 10

Перші три цифри штрих-коду означають:

варіанти відповідей

контрольні цифри;

споживацькі властивості продукту, розміри, масу, колір;

код підприємства-виробника;

країну походження продукту.

Запитання 11

Консерванти маркують літерою «Е» із порядковим номером:

варіанти відповідей

 від 100 до 199;

 від 200 до 299; 

 від 300 до 399. 

 від 400 до 499. 

Запитання 12

Які існують способи консервування харчових продуктів?

варіанти відповідей

Хімічний

Соціальний

Фізичний

Мікробіологічний

Правовий

Запитання 13

Що таке тління:

варіанти відповідей

Дія теплоти на харчові продукти

Хімічне явище, під час якого певна речовина взаємодіє з киснем, унаслідок чого утворюється полум'я

Процес повільної взаємодії речовин з киснем, у результаті чого виділяється теплота, але без утворення полум'я

Запитання 14

Період розкладу пластику складає:

варіанти відповідей

30-40 років

500 років

1000 років

Запитання 15

Переваги переробки сміття:

варіанти відповідей

Удосконалення техніки

Збереження довкілля

Зменшення кількості природних ресурсів

Запитання 16

Що не є перевагою переробки сміття:

варіанти відповідей

Заощадження природних ресурсів

Виготовлення нових корисних речей із відходів

Виготовлення нових харчових продуктів із відходів

Запитання 17

Маринування, консервування з сіллю або цукром - це:

варіанти відповідей

Мікробіологічний спосіб консервування

Хімічний спосіб консервування

Фізичний спосіб консервування

Запитання 18

До фізичного способу консервування продуктів належить:

варіанти відповідей

заморожування

сушіння

маринування

квашення

Запитання 19

Стерилізація - це

Запитання 20

Які речовини ми використовуємо в побуті як консерванти?

варіанти відповідей

цукор

сіль

оцет

молоко

борошно

Запитання 21

Визначте правильність тверджень.

Якщо у продуктів змінюється вигляд, з’являється неприємний запах, це свідчить про утворення в них шкідливих речовин.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 22

Хлібобулочні вироби треба зберігати

варіанти відповідей

В упаковці виробника

В темному місці

Зберігати без упаковки

Запитання 23

Стикери мають інформацію

варіанти відповідей

Про дату упаковки, термін реалізації та умови зберігання продукту

Лише про дату упаковки

Лише про умови зберігання продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест