я в супермаркеті

Додано: 18 травня
Предмет: Природничі науки, 6 клас
15 запитань
Запитання 1

Які матеріали використовують для пакування харчових продуктів?

варіанти відповідей

бетон;

пластик;

папір;

скло;

крейда;

лінолеум.

Запитання 2

Заморожування, пастеризація, ультрапастеризація - це:

варіанти відповідей

 фізичний спосіб консервування;

 хімічний спосіб консервування;

 мікробіологічний спосіб консервування.

Запитання 3

Маринування, консервування з сіллю або цукром - це:

варіанти відповідей

 фізичний спосіб консервування;

хімічний спосіб консервування;

мікробіологічний спосіб консервування.

Запитання 4

Зброджування, квашення - це:

варіанти відповідей

фізичний спосіб консервування;

 хімічний спосіб консервування;


мікробіологічний спосіб консервування.

Запитання 5

Нагрівання продукту на декілька секунд до температури +135+150° і миттєве охолодження - це:

варіанти відповідей

 стерилізація;

пастеризація;

ультрапастеризація.

Запитання 6

Нагрівання продукту до температури +60+65° декілька разів - це:

варіанти відповідей

стерилізація;

пастеризація;

ультрапастеризація.

Запитання 7

Речовина, якої у продукті найбільше, іде за чергою в складі продукту:

варіанти відповідей

першою;

останньою;

будь-якою.

Запитання 8

У відділі бакалія можна придбати продукти:

варіанти відповідей

борошно;

корм для тварин;

чай;

прянощі;

овочі;

цукор;

молоко;

грис.

Запитання 9

Температура на полицях для зберігання молочної продукції не має перевищувати ...

варіанти відповідей

+10°С;

+6°С;

+16°С;

+20°С.

Запитання 10

Причинами появи шкідників у крупах є:

варіанти відповідей

негерметична (зіпсована) упаковка;

порушені правила й терміни зберігання;

відсутність санітарного контролю на фабриці;

недотримання товарного сусідства;

усі відповіді вірні.

Запитання 11

Спеціальну обробку харчових продуктів для запобігання псуванню і подовження терміну зберігання називають ...

варіанти відповідей

заморожування;

сушіння:

консервування.

Запитання 12

Речовини, які збільшують термін зберігання харчових продуктів, запобігаючи від псування мікроорганізмами називаються:

варіанти відповідей

одоранти;

консерванти;

стабілізатори;

емульгатори.

Запитання 13

Перші три цифри штрих-коду означають:

варіанти відповідей

контрольні цифри;

споживацькі властивості продукту, розміри, масу, колір;

код підприємства-виробника;

країну походження продукту.

Запитання 14

Найпоширенішим символом екопакування є:

варіанти відповідей

позначка "без ГМО"

трилистник;

листок Мебіуса;

зелена гілка.

Запитання 15

Консерванти маркують літерою «Е» із порядковим номером:

варіанти відповідей

 від 100 до 199;

 від 200 до 299; 

 від 300 до 399. 

 від 400 до 499. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест