я в супермаркеті

Додано: 28 травня
Предмет: Природничі науки, 6 клас
Копія з тесту: я в супермаркеті
14 запитань
Запитання 1

Які матеріали використовують для пакування харчових продуктів?

варіанти відповідей

бетон;

пластик;

папір;

скло;

крейда;

лінолеум.

Запитання 2

Нагрівання продукту на декілька секунд до температури +135+150° і миттєве охолодження - це:

варіанти відповідей

 стерилізація;

пастеризація;

ультрапастеризація.

Запитання 3

Нагрівання продукту до температури +60+65° декілька разів - це:

варіанти відповідей

стерилізація;

пастеризація;

ультрапастеризація.

Запитання 4

У відділі бакалія можна придбати продукти:

варіанти відповідей

борошно;

корм для тварин;

чай;

прянощі;

овочі;

цукор;

молоко;

Запитання 5

Температура на полицях для зберігання молочної продукції не має перевищувати ...

варіанти відповідей

+10°С;

+6°С;

+16°С;

+20°С.

Запитання 6

Причинами появи шкідників у крупах є:

варіанти відповідей

негерметична (зіпсована) упаковка;

порушені правила й терміни зберігання;

відсутність санітарного контролю на фабриці;

недотримання товарного сусідства;

усі відповіді вірні.

Запитання 7

Спеціальну обробку харчових продуктів для запобігання псуванню і подовження терміну зберігання називають ...

варіанти відповідей

заморожування;

сушіння:

консервування.

Запитання 8

Речовини, які збільшують термін зберігання харчових продуктів, запобігаючи від псування мікроорганізмами називаються:

варіанти відповідей

одоранти;

консерванти;

стабілізатори;

емульгатори.

Запитання 9

Перші три цифри штрих-коду означають:

варіанти відповідей

контрольні цифри;

споживацькі властивості продукту, розміри, масу, колір;

код підприємства-виробника;

країну походження продукту.

Запитання 10

Консерванти маркують літерою «Е» із порядковим номером:

варіанти відповідей

 від 100 до 199;

 від 200 до 299; 

 від 300 до 399. 

 від 400 до 499. 

Запитання 11

Які існують способи консервування харчових продуктів?

варіанти відповідей

Хімічний

Соціальний

Фізичний

Мікробіологічний

Правовий

Запитання 12

Які речовини ми використовуємо в побуті як консерванти?

варіанти відповідей

цукор

сіль

оцет

молоко

борошно

Запитання 13

Визначте правильність тверджень.

Причиною псування продуктів бути пошкоджена упаковка.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 14

Визначте правильність тверджень.

Якщо у продуктів змінюється вигляд, з’являється неприємний запах, це свідчить про утворення в них шкідливих речовин.

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест