Якість продуктів харчування. Консервування продуктів.

Додано: 26 жовтня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 208 разів
11 запитань
Запитання 1

Якість продуктів харчування - це

варіанти відповідей

Сукупність властивостей продуктів, що зумовлюють їх свіжість

Характерні для продукту властивості

Сукупність властивостей продуктів, що зумовлюють їх їхню придатність для задоволення потреб людини в харчуванні

Запитання 2

Показники якості поділяються на

варіанти відповідей

Органолептичні, лабораторні, фізико-хімічні, мікробіологічні

Фізико-хімічні, органолептичні, мікробіологічні

Стандартні, нестандартні

Запитання 3

Більш точні і об’єктивні відомості про якість дають …

варіанти відповідей

Органолептичні методи

Лабораторні методи

Фізичні методи

Запитання 4

Найбільш суттєвий вплив на формування і збереження якості харчових продуктів здійснюють

варіанти відповідей

Вид і якість сировини, транспортування і збереження

Упаковка і стан тари

Способи і умови виробництва

Запитання 5

Органолептичним методом визначають

варіанти відповідей

Смак, колір, запах, консистенцію, масову частку вологи

Вологість, питому вагу, щільність продукту

Зовнішній вигляд продукції, Смак, колір, запах, консистенцію

Запитання 6

Брак технічний

варіанти відповідей

Не можна використовувати в їжі

Можна використовувати за певних умов

Можна використовувати

Підлягає переробці

Запитання 7

Консервування - це

варіанти відповідей

Виготовлення консерв

будь-який технологічний процес, що значно подовжує строк збереження продуктів у придатному для вживання в їжу вигляді з повним або частковим збереженням їхньої харчової цінності

Обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності та якості

Запитання 8

Виберіть правильне твердження. Пастеризовані продукти

варіанти відповідей

Підлягають довготривалому зберігання, так як гинуть не тільки вегетативні клітини, а й спори

Не підлягають довготривалому зберіганню, так як гинуть тільки вегетативні клітини, а спори залишаються

Харчова цінність пастеризованих продуктів майже не змінюється

Запитання 9

Чи вірним є дане твердження

Якість свіжих та заморожених продуктів харчування однакова

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 10

Сушіння - це

варіанти відповідей

Фізичний метод консервування

Фізико-хімічний метод консервування

Біохімічний метод консервування

Запитання 11

Сублімаційне сушіння - це

варіанти відповідей

Сушіння продукту без заморожування та без доступу повітря при зниженій температурі

Повільне збезводнення

Сушіння заморожених продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест