Яйця та яєчні продукти

Додано: 21 січня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує

варіанти відповідей

7 діб

10 діб

30 діб

Запитання 2

Для варіння у шкаралупі яйця закладають: 

варіанти відповідей

у киплячу воду

у киплячу підсолену воду   

у холодну підсолену воду

Запитання 3

Яйця рідкі варять так: 

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання води

4-5 хв. з моменту закипання води 

2-3 хв. з моменту закладання у воду

Запитання 4

 Чи можна використовувати для приготування їжі яйця із

 забрудненою шкаралупою: 

варіанти відповідей

так

ні

так, якщо їх помити

Запитання 5

Найціннішою частиною яйця є ...

варіанти відповідей

білок

шкарлупа

жовток

Запитання 6

Яке яйце плаватимете на поверхні в склянці з водою

варіанти відповідей

дієтичне

столове

не свіже

Запитання 7

Столові охолоджені яйця зберігають

варіанти відповідей

До 90 діб

До 25 діб

До 7 діб після знесення

Запитання 8

Яйця столові вищої категорії маркують позначеннями


варіанти відповідей

СВ

ДВ

СО

Запитання 9

Яйця дієтичні відбірної категорії маркують позначенням

варіанти відповідей

ДО

ДВ

СО

Запитання 10

С1 - це

варіанти відповідей

дієтичне яйце

столове першої категорії

столове другої категорії

не свіже

Запитання 11

Які яйця найкраще засвоюються організмом людини?

варіанти відповідей

сирі

варені

смажені

Запитання 12

В харчовому повноцінному яйці повітряна камера знаходиться

варіанти відповідей

у тупому кінці

у гострому кінці

збоку яйця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест