Тести від «На Урок»: Організація дистанційної роботи під час карантину

"Яйця, яєчні продукти: обробка, технологія приготування страв"

Додано: 26 березня
Предмет:
19 запитань
Запитання 1

Які яйця найкраще засвоюються організмом людини?




варіанти відповідей

 сирі

 варені

 смажені

Запитання 2

 Яйця варять в підсоленій воді для того, щоб




варіанти відповідей

 краще чистились

 попередити витікання білка

 не тріскалась шкаралупа

Запитання 3

 Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує




варіанти відповідей

 7 діб

 10 діб

 30 діб

Запитання 4

Шкаралупа в яйці становить




варіанти відповідей

 36%

 12%

 15%

Запитання 5

Найціннішою частиною яйця є

 



варіанти відповідей

білок

 шкаралупа

 жовток

Запитання 6

В харчовому повноцінному яйці повітряна камера знаходиться




варіанти відповідей

 в гострому кінці

 в тупому кінці

 збоку яйця

Запитання 7

 Щоб замінитиодне яйце масою нетто 40 г, потрібно взяти меланжу




варіанти відповідей

 60 г

 80 г

 40 г

Запитання 8

Для заміни одного яйця масою нетто 40 г беруть

 


 

варіанти відповідей

15 г яєчного порошку

 11,2 г яєчного порошку

20 г яєчного порошку

Запитання 9

Перед використанням яйце обробляють




варіанти відповідей

 у двох ваннах

в чотирьох ваннах

 у трьох ваннах

Запитання 10

 При якій температурі з'являються перші ознаки зсідання білка?




варіанти відповідей

 50-55°C

 60-65°C

 70-75°C

Запитання 11

Яєчний порошок перед використанням розводять




варіанти відповідей

 холодною водою

 теплою водою

 гарячою водою

Запитання 12

Рідкі яйця варять протягом



 

варіанти відповідей

 4,5-5 хв.

 5-6 хв.

2,5-3 хв.

Запитання 13

 Яйця, зварені "в мішечок" подають




варіанти відповідей

 холодними

 гарячими

 холодними і гарячими

Запитання 14

Омлети готують з суміші


 


варіанти відповідей

 яєць, молока і солі

яєць, молока, солі, сиру

 яєць, сметани, солі, борошна

Запитання 15

 Пряженя відрізняється від омлету тим, що до її складу входить




варіанти відповідей

 сметана і борошно

 вершки і борошно

 соус молочний

Запитання 16

При варінні 10 шт. яєць води беруть




варіанти відповідей

 2 л

 5 л

 3 л

Запитання 17

Яйця, зварені "в мішечок" перед подаванням




варіанти відповідей

 обчищають

 не обчищають

 обчищають і не обчищають

Запитання 18

Яйця варять при...



варіанти відповідей

 бурхливому кипінні

 при повільному кипінні


 при помірному кипінні

Запитання 19

При смаженні яєчні солять




варіанти відповідей

 по білку

 по жовтку

 по білку і жовтку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест