Ю. Винничук "Місце для дракона" (впізнай за цитатами)

Додано: 3 травня
Предмет: Українська література, 8 клас
4 запитання
Запитання 1

Хто це? Щирий та розумний, не бажає людям робити зла; хиже створіння, проте з доброю душею; харчується травичкою, не посягає не на чиє життя, є хорошим товаришем та доброю особистістю; цей персонаж постійно розвивається, прагне отримати знання, вивчає грамоту та пише вірші.

варіанти відповідей

Пустельник

Князь

Грицько

Лаврін

Запитання 2

Хто це? Мудрий, щирий, відданий та добрий. Саме він стає наставником та вчителем дракона. Колись був воєводою, але «але зажерся із батьком теперішього князя. Мені його безперервні військові походи впоперек горла стали. Воює, воює, а який із того мав хосен? Ані клаптика землі не зумів приточити до Люботина. Плюнув я та й подався сюди»


варіанти відповідей

Князь

Пустельник

Лаврін

Грицько

Запитання 3

Хто це? Був великим лицарем, побував у багатьох походах здійснив немало подвигів, але, окрім цього, його більше нічого не цікавило: «Державні справи не для мене. Я виріс у сідлі і в сідлі з мечем у руках волію постати перед богом. Як той Святослав Завойовник, що головою наклав у бою з печенігами. Затишне життя на перинах мене мало приваблює.»

варіанти відповідей

Лаврін

Грицько

Князь

Воєвода

Запитання 4

Хто це? Підступний, хитрий, мріє про знищення дракона, щоб того вбив лицар. Він людина, проте з хижацькою натурою. Злий, нерозсудливий, грубий, немає навіть імені. Він безликий, бо безлика і сіра його душа.

варіанти відповідей

Грицько

Лаврін

Князь

Пустельник

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест