Юний ерудит (April)

Додано: 26 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 10 разів
10 запитань
Запитання 1

Літературознавці стверджують, що ця казка насправді не має автора. А в основу цієї історії лягла реальна подія, коли красива дівчина одружилася з чоловіком, у якого був гіпертрихоз. Що це за казка?

варіанти відповідей

Шрек

Красуня і чудовисько

Мауглі

Покахонтес

Запитання 2

Англійці та іспанці їх називають словом "єгиптяни". Французи назвуть словом "чехи". Азербайджанці та фіни назвуть їх словом "чорні". Ми ж їх називаємо словом "недоторкані". Назвіть їх

варіанти відповідей

негри

цигани

індіанці

раби

Запитання 3

Закон Долбера: рахуємо кількість звуків, які видає цвіркун за 15 сек, додаємо 37 і отримаємо точний показник в нетипових для нас одиницях виміру. А для того, щоб було звично для нас, то рахуємо звуки цвіркуна за 8 секунд і додаємо 5. Що вимірює формула закону Долбера?

варіанти відповідей

час

температуру повітря

дату

тиск

Запитання 4

"Форд" 1958 року дизайнери спроектували дуже довгим. Але якби ця ідея дійсно б була втілена в реальності, навіть вдвічі довший розмір не врятував би пасажирів від... Чого?

варіанти відповідей

випромінювання

шум

комахи

птахи

Запитання 5

Серед всіх циркових професій ця - найнебезпечніша. Представники цієї професії вмирають найчастіше. Тому для того, щоб цим займатися на арені, артист повинен бути членом професійної асоціації. А для цього на екзамені потрібно ЗРОБИТИ ЦЕ з предметом мінімум 2Х25 см і здати тест на знання анатомії. Що значить ЗРОБИТИ ЦЕ?

варіанти відповідей

надути

зігнути

ковтнути

зачаклувати

Запитання 6

Для того, щоб на фото Черчіль випромінював рішучість в боротьбі з нацизмом, фотограф без попередження зробив це, чи викликав у Черчіля обурення. Саме цей вираз обличчя й зафіксовано на фото. Що саме зробив фотограф?

варіанти відповідей

 забрав у Черчіля сигару

показав пташку

показав язик

вимкнув світло

Запитання 7

Найперша вона в історії людства була зроблена частково з нікельованих трубок, частково зі слонової кістки і з чогось, що нагадувало гірський кришталь. Модель її 1985 року треба було розігнати до швидкості, більшої за 140 км/год. Ну а в СРСР вона візуально була схожа на сучасні термінали поповнення банківських карток. Назвіть її

варіанти відповідей

машина часу

банкомат

ювелірна прикраса

ракета

Запитання 8

В передачі "Як зробити все" описуючи, як зробити круїзний лайнер, порекомендували взяти 6 кілометрів труб, 54 кілометри електричних проводів, 16 тисяч одиниць електричних приборів, велику кількість листів металу і одну ЇЇ. Назвіть її двома словами, пам'ятаючи, що традиційно її об'єм 750 кубічних сантиметрів

варіанти відповідей

діжка рому

вітрильна тканина

пляшка шампанського

банка мазуту

Запитання 9

Артур Конан Дойл сам на себе намалював шарж, де він весело стрибає і тримає документ з підпимом "Ліцензія на вбивство". Який саме документ він тримає на тій картинці?

варіанти відповідей

сценарій фільму

"Шерлок Холмс"

рецепт страви

 диплом лікаря

Запитання 10

Шпаргалка 1939 року. Люди якої професії її використовували?

варіанти відповідей

актори

мультиплікатори

психологи

візажисти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест