Юний ерудит (ua)

Додано: 20 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 4 рази
10 запитань
Запитання 1

Вони в малому віці цим словом кликали свою маму, привертаючи її увагу. В дорослому віці між собою вони це слово не озвучують. Але звертаючись до людей використовують тільки його. Назвіть це слово з трьох букв.

варіанти відповідей

гав

няв

хрю

ква

Запитання 2

"Пара" в покері - це коли на руках опиняються дві карти одного номіналу. Яку саме пару покеристи часто називають "Німецькими дівами" ("German Virgins")

варіанти відповідей

дама-дама

 9-9  (Найн-Найн!)

6-6 (сикс-сикс!)

2-2 (ту-ту!)

Запитання 3

Їх відкрили в 1850 році, натрапивши на них в мексиканському штаті Чивава. Ацтеки їх вживали в їжу, а тепер їх часто сприймають виключно жіночим аксесуаром. Назвіть їх.

варіанти відповідей

чихуахуа

кактус

крокодил

скорпіон

Запитання 4

Німці були обурені, що в окупованій Голандії використовують для гри локації з англомовних країн. І вони зобов'язали голандських видавців вказувати відомі вулиці Німеччини та Голандії. В Нью-Мексико цю гру використовують у виборах, якщо два кандидати наберуть однакову кількість голосів, то виграє вибори той, хто виграє в гру. Яка це гра?

варіанти відповідей

цивілізація

монополія

World of Tanks

Pubg

Запитання 5

Яка країна не має Дня Незалежності?

варіанти відповідей

США

Росія

Великобританія

Україна

Запитання 6

На острові Яп в Мікронезії для цього використовують Раі - кам'яні диски з отвором посередині. Отвір має практичне значення - в нього встромляють палку або колоду, щоб перенести Раі. Питання не в тому, для чого використовують Раі. Питання: а що в Україні використовують, як Раі?

варіанти відповідей

двері

намисто

гривні

колесо

Запитання 7

Назва цього десерту перекладається "Підносить мене". Багато кондитерів стверджують, що ця назва несе не романтичний зміст, а підкреслює високу калорійність, адже для виготовлення "Підносить мене" треба і печиво, і сир, і кофеїн. Як називається цей десерт?

варіанти відповідей

кава

безе

тірамісу

чізкейк

Запитання 8

На острові Ванкувер ЦЕє джерелом 70% азоту в грунті. Хоча ЦЕ ніколи не ходилопо землі. Хто ЦЕ ?

варіанти відповідей

лосось

водорость

пісок

коник

Запитання 9

Вчені притримуються думки, що ЦЕ - засіб комунікації, а не реактивна поведінка. Як доказ, вони показують цифри: в товаристві людей ми робимо ЦЕ в 30 разів частіше, ніж наодинці. То що саме ми замінили на слово "ЦЕ" ?

варіанти відповідей

Плач

Сміх

Крик

Слова

Запитання 10

Ця британська газета з'явилась у 1903 році. За початковим задумом, в ній мали працювати лише журналісти-жінки, які повині були писати новини з жіночої точки зору. Навіть перший примірник газети продавався з подарунком - це була річ, яка натякала на назву газети і яку, згідно з упередженням, дуже полюбляють жінки, але згідно статистики, чоловіки з нею проводять більше часу. Що це за газета?

варіанти відповідей

Daily Mirror

The Times

The People

 The Daily Telegraph

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест