Задачі козацької тематики

Додано: 14 січня
Предмет: Математика, 6 клас
3 запитання
Запитання 1

Козак Василь наварив кулешу. Сам він з'їв 1/4 частину каші, козаку Чубу він дав 1/3 решти, козаку Біловусу - 1/2 нової остачі, а козаку Мамаю - решту. Після обіду козаки ніяк не могли з'ясувати, кому з них досталося більше кулешу. Допоможіть їм розібратися.

варіанти відповідей

Козаку Чубу досталося більше

Козаку Біловусу досталося більше

Козаку Мамаю досталося більше

ВаКозаку Василю досталося більше

Запитання 2

Одного разу козаки Гострошабленко, Чорноокий та Скалозуб вихвалялися. Гострошабленко каже: "Я витрачаю на догляд за своєю зброєю 7/11 свого вільного часу". Чорноокий: "А я витрачаю 7/12 свого вільного часу". Скалозуб каже: "Я витрачаю 9/11 свого вільного часу". Хто з них найбільше часу риділяє догляду за зброєю?

варіанти відповідей

Козак Гострошабленко

Козак Чорноокий

Козак Скалозуб

Запитання 3

Одного разу козаки Гострошабленко, Чорноокий та Скалозуб вихвалялися. Гострошабленко каже: "Я витрачаю на догляд за своєю зброєю 7/11 свого вільного часу". Чорноокий: "А я витрачаю 7/12 свого вільного часу". Скалозуб каже: "Я витрачаю 9/11 свого вільного часу". Розмову цих козаків почув козак Побрехенько і сказав, що він на догляд за зброєю витрачає 4/3 свого вільного часу. Чи відповідають його слова прізвищу? Хто з козаків найбільше часу приділяє догляду за зброєю?

варіанти відповідей

Козак Гострошабленко

Козак Чорноокий

Козак Скалозуб

Козак Побрехенько

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест