14 квітня о 18:00Вебінар: Як урізноманітнити вивчення французької мови в класі та дистанційно

Задачі на зведення до одиниці

Додано: 28 березня 2020
Предмет: Математика, 3 клас
10 запитань
Запитання 1

Прочитай задачу

Для пошиття 5 кашкетів потрібно 15дм сукна. Скільки таких кашкетів можна пошити з 12дм сукна?

Обери вираз, за допомогою якого розв'язується задача.

варіанти відповідей

12:(15:5)=4(каш.)

(15:5)*12=36(каш.)

(15-12)*5=15(каш.)

Запитання 2

Прочитай задачу.

15г крейди згодували 5 куркам за день. Скільки потрібно крейди, щоб задовольнити денну потребу в ній 27 курей?

Обери вираз, який є рішенням задачі.

варіанти відповідей

27:(15:5)=9(г)

27*(15:5)=81(г)

27*(15-5)=270(г)

Запитання 3

Прочитай задачу.

У 10 мішків розсипали 500кг цукру, порівну у кожний мішок. Скільки кілограмів цукру потрібно, щоб заповнити 12 таких мішків?

Обери вираз, який буде рішенням задачі

варіанти відповідей

(500:10)*12=600(кг)

500:(12-10)=250(кг)

500*(12-10)=1000(кг)

Запитання 4

Прочитай задачу.

За 5 однакових блокнотів заплатили а гривень. Скільки треба заплатити за к таких блокнотів?

Обери вираз, який буде рішенням задачі

варіанти відповідей

(5*а)*к (грн)

(5*а):к (грн)

(а:5)*к (грн)

(5:а)*к (грн)

Запитання 5

Прочитай задачу.

З 24кг цукрових буряків одержали 4кг цукру. Скільки кілограмів цукру можна одержати з 600кг таких буряків?

Обери вираз, який буде рішенням задачі

варіанти відповідей

(24:4)*600=3600(кг)

600:(24:4)=100(кг)

600:(24-4)=30(кг)

Запитання 6

Прочитай задачу.

За 3 години майстер виготовляє 24 деталі. Скільки часу йому потрібно, щоб виготовити 45 деталей, якщо він виготовлятиме за годину на 1 деталь більше?

Обери відповідь, у якій записано правильний хід рішення задачі

варіанти відповідей

1)45-24=21(дет.);

2)21:3=7(дет.);

3)7+1=8(дет.)

1)24:3=8(дет);

2)8+1=9(дет.);

3)45:9=5(год.)

1)24:3=8(дет.)

2)8+1=9(дет.);

3)45-9=36(год.)

Запитання 7

Прочитай задачу.

45кг яблук розклали порівну в 5 ящиків. Груш в такий ящик вміщується на 1кг менше, ніж яблук. Скільки кілограмів груш можна розкласти в 6 таких ящиків?

Обери вираз, який буде рішенням задачі

варіанти відповідей

(45:5)*6=54(кг);

(45:5-1)*6=48(кг);

(45:5+1)*6=60(кг);

Запитання 8

Прочитай задачу.

З дроту, завдовжки 63см зробили 9 однакових цвяхів. Скільки цвяхів можна зробити з дроту завдовжки 30см, якщо довжина кожного цвяха буде на 2см коротша?

Обери вираз, який буде рішенням задачі

варіанти відповідей

(63:9+2):30=270(цв.);

30:(63:9-2)=6(цв.);

30*(63:9-2)=210(цв);

Запитання 9

Прочитай задачу.

За 7хв кухар зліпив 28 вареників. За скільки хвилин він зліпить 40 вареників, якщо за 1хв ліпитиме на 1 вареник більше?

Розв'яжи задачу і обери вірну відповідь

варіанти відповідей

8хв;

7хв;

9хв;

5хв;

Запитання 10

Прочитай задачу.

Тато за 6хв зліпив 36 пельменів. За скільки хвилин тато зліпить 56 пельменів, якщо ліпитиме на 2 пельмені більше за 1хв?

Розв'яжи задачу і обери вірну відповідь

варіанти відповідей

8хв;

7хв;

9хв;

6хв;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест