Загальна характеристика грибів

Додано: 17 квітня 2021
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 2 рази
15 запитань
Запитання 1

Наука, що вивчає гриби

варіанти відповідей

Мікробіологія

Мікологія

Екологія

Ліхенологія

Запитання 2

Вегетативне тіло гриба

варіанти відповідей

Грибниця, або міцелій

Слань, або талом

Гіменофор

Запитання 3

Тонкі нитки грибниці

варіанти відповідей

Гіфи

Корені

Запитання 4

Виберіть, які складові характерні для клітин грибів:

варіанти відповідей

Ядро

Мітохондрії

Хлоропласти

Вакуоля з клітинним соком

Запитання 5

Грибам властивий ріст ........ і це їх зближує з ........

варіанти відповідей

Обмежений, тваринами

Необмежений, рослинами

Періодичний, рослинами

Запитання 6

Гриби, як і тварини, живляться

варіанти відповідей

Автотрофно

Гетеротрофно

Міксотрофно

Запитання 7

Клітинна стінка грибів містить

варіанти відповідей

Целюлозу

Глікоген

Хітин

Запитання 8

Запасний продукт грибів

варіанти відповідей

Глікоген

Крохмаль

Целюлоза

Запитання 9

Гриби розмножуються

варіанти відповідей

Статево

Нестатево

Вегетативно

Усі відповіді вірні

Запитання 10

Спори грибів поширюються:

варіанти відповідей

Вітром

Водою

Комахами

Усі відповіді вірні

Запитання 11

В яких середовищах можуть жити гриби:

варіанти відповідей

Тільки у воді

В іншому організмові

Тільки в грунті

У всіх середовищах існування

Запитання 12

Гриби, які розкладають рештки живих організмів називаються:

варіанти відповідей

Сапротрофами

Симбіонтами

Паразитами

Продуцентами

Запитання 13

Гриби, які живуть за рахунок інших організмів, завдаючи їм шкоди, називаються:

варіанти відповідей

Симбіонти

Паразити

Сапротрофи

Продуценти

Запитання 14

Гриби, які вступають у співжиття з корінням рослин, утворюючи мікоризу, називають:

варіанти відповідей

Симбіонтами

Сапротрофами

Паразитами

Продуцентами

Запитання 15

Двоє учнів вивчали будову білого гриба. Перший учень сказав, що гриб має якісні смакові характеристики, насичений білками, що утворилися внаслідок фотосинтезу. Другий учень сказав, що білий гриб має пластинчасту шапку тому вимагає серйозного вимочування та термічної обробки перед вживанням в їжу. Хто з них правий?

варіанти відповідей

Перший учень

Обидва праві

Другий учень

Обидва неправі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест