Загальні відомості про українську національну кухню

Додано: 25 квітня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 44 рази
10 запитань
Запитання 1

Історія кулінарії починається з оволодіння людиною

варіанти відповідей

Мисливством

Рільництвом

Вогнем

Садівництвом

Запитання 2

Батьківщиною кулінарії була

варіанти відповідей

Азія

Америка

Європа

Запитання 3

Для української кухні характерними є значне вживання

варіанти відповідей

Риби

Молока

Борошняних виробів

Солодких страв

Запитання 4

В українській кухні характерним є часте використання

варіанти відповідей

Манки

Гречки

Пшона

Гороху

Запитання 5

Основними способами приготування страв є

варіанти відповідей

Варіння

Смаження

Тушкування

Соління

Коптіння

Запитання 6

Українці щоденно вживали

варіанти відповідей

Рідкі гарячі перші страви

Хліб з медом і маком

Вареники

Пироги

Запитання 7

Основою українського борщу є

варіанти відповідей

М'ясо

Морква

Цибуля

Столовий буряк

Запитання 8

Яку страву спочатку називали "вариво із зіллям"?

варіанти відповідей

Квас

Юшку

Борщ

Збитні

Запитання 9

Початок розвитку української кухні припадає на

варіанти відповідей

9 -10 століття

11- 12 століття

12 - 13 століття

13 - 14 століття

Запитання 10

Період розквіту української національної кухні припадає на

варіанти відповідей

На середину 16 - кінець 17 століття

На середину 18 - кінець 19 століття

На середину 19 - кінець 19 століття

На середину 19 - кінець 20 століття

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест