ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ, ТЕРИТОРІЙ ВІД НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ -1

Додано: 7 грудня 2023
Предмет: Захист України
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення Цевільний захист це

варіанти відповідей

Система заходів щодо захисту людей та матеріальних цінностей у разі військових дій, стихійних лих або техногенних катастроф, а також підготовка таких заходів і попередні навчання.

функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час і в особливий період.

основний нормативно-правовий акт цивільного законодавства України, прийнятий Верховною Радою України

Запитання 2

Які права мають громадяни Україна на ЦЗ

варіанти відповідей

отримання інформації про надзвичайні ситуації

забезпечення засобами колективного та індивідуального захисту

соціальний захист та відшкодування відповідно до законодавства

шкоди

все перераховане

Запитання 3

Які маєть обов'язки громадяни України у сфері ЦЗ

варіанти відповідей

дотримувати правил поведінки

дотримувати заходів безпеки 

дотримувати протиепідемічного, протиепізоотичного та протиепіфітотичного режимів, режимів радіаційного захисту

все перераховане

Запитання 4

Цикл рятувальних робіт поділиться на скільки етапи

варіанти відповідей

2

3

4

5

Запитання 5

Що таке Об’єктові ФЦЗ 

варіанти відповідей

позаштатні підрозділи, які утворюються на непрофесійній основі суб’єктами господарювання, які мають чисельність працюючого персоналу понад 50 осіб, мають транспортну, будівельну, комунальну, медичну, пожежну та іншу спеціальну техніку.

комплекс сил цивільного захисту (ЦЗ) та взаємодіють з оперативно-рятувальною службою, аварійно-рятувальними службами, спеціалізованими службами ЦЗ, пожежно-рятувальними підрозділами.

Запитання 6

Хто долучається на добровільних засадах до складу добровільних формувань

варіанти відповідей

військові

громадяни України

лікарі

іноземці

Запитання 7

Надзвичайна ситуація це

варіанти відповідей

позаштатні підрозділи, які утворюються на непрофесійній основі

суб’єктами господарювання, які мають чисельність працюючого персоналу понад 50 осіб, мають транспортну, будівельну, комунальну, медичну, пожежну та іншу спеціальну техніку

це транспортні аварії (катастрофи), пожежі, неспровоковані вибухи чи їх загроза, аварії з викидом (загрозою викиду) хімічних, радіоактивних, біологічних речовин, раптове руйнування споруд і будівель, аварії на інженерних мережах і спорудах життєзабезпечення, гідродинамічні аварії тощо.

це небезпечні геологічні, метеорологічні, гідрологічні морські та прісноводні явища, деградація ґрунтів чи надр, природні пожежі, зміна стану повітряного басейну, інфекційна захворюваність людей, сільськогосподарських тварин, масове ураження сільськогосподарських рослин хворобами чи шкідниками, зміна стану водних ресурсів та біосфери тощо.

Запитання 8

Які види надзвичайних ситуацій

варіанти відповідей

техногенного характеру; природного характеру; соціальні; воєнні

природного характеру; соціальні; воєнні

техногенного характеру; природного характеру.

Запитання 9

Дайте визначення НС техногенного характеру 

варіанти відповідей

це транспортні аварії пожежі, неспровоковані вибухи чи їх загроза, аварії з викидом хімічних, радіоактивних, біологічних речовин, раптове руйнування споруд і будівель, аварії на інженерних мережах і спорудах життєзабезпечення, гідродинамічні аварії тощо

це небезпечні геологічні, метеорологічні, гідрологічні морські та прісноводні явища, деградація ґрунтів чи надр, природні пожежі, зміна стану повітряного басейну, інфекційна захворюваність людей, сільськогосподарських тварин, масове ураження сільськогосподарських рослин хворобами чи шкідниками, зміна стану водних ресурсів та біосфери тощо.

порушення нормальних умов життя та діяльності людей на окремій території чи об’єкті на ній або на водному об’єкті, спричинене протиправними діями терористичного і антиконституційного спрямування, або пов’язане із зникненням (викраденням) зброї та небезпечних речовин, нещасними випадками з людьми тощо.

порушення нормальних умов життя та діяльності людей на окремій території чи об’єкті на ній або на водному об’єкті, спричинене застосуванням звичайної зброї або зброї масового ураження, під час якого виникають вторинні чинники ураження населення, визначені в окремих нормативних документах.

Запитання 10

Які дії населення під час повідомлення "Повітряна небезпека", якщо сигнал застав вас удома

варіанти відповідей

швидко прямуйте в найближче сховище чи укриття

негайно вимкніть нагрівальні прилади, газ, воду, одягніть дітей, візьміть засоби індивідуального захисту, медичну аптечку, документи, необхідні речі, запас продуктів і води, вимкніть освітлення і швидко йдіть у сховище (укриття); за можливості, попередьте сусідів, допоможіть хворим і літнім людям вийти на вулицю.

дочекайтеся зупинки і прямуйте до найближчого укриття. Дотримуйте порядку і спокою.

Запитання 11

Яка модель протигаза на зображені

варіанти відповідей

ГП-5

ГП-5М

ГП-7

ГП-7В

ГП-7ВМ

Запитання 12

У якій послідовності одягають протигаз ГП-7

варіанти відповідей

Взяти лицеву частину обома руками за щічні лямки так, щоб великі пальці зсередини тримали лямки; зафіксувати підборіддя в нижньому заглибленні обтюратора; рухом рук догори і назад натягнути наголовник і підтягнути до упору щічні лямки.

Рухом рук догори і назад натягнути наголовник і підтягнути до упору щічні лямки; зафіксувати підборіддя в нижньому заглибленні обтюратора.

Взяти лицеву частину обома руками за щічні лямки так, щоб великі пальці зсередини тримали лямки; рухом рук догори і назад натягнути наголовник і підтягнути до упору щічні лямки.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест