Захист проєкту "Салати".

Додано: 29 вересня 2023
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Салат - це ...

Оберіть правильне закінчення твердження.

варіанти відповідей

Страва, що готується із дрібно покришених шматочків варених овочів без додавання прянощів та заправок.

Страва, що готується із дрібно покришених шматочків тільки сирих овочів.

Страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Запитання 2

Продукти в салаті мають бути ...

варіанти відповідей

замороженими

охолодженими

теплими

гарячими

Запитання 3

Овочеві салати - надзвичайно корисні страви, які ...

Правильних відповідей може бути декілька.

варіанти відповідей

стимулюють апетит

сприяють появі алергічних висипів на шкірі

сприяють перетравленню іншої їжі

сприяють кращому перетравленню білків, жирів та вуглеводів.

Запитання 4

Як класифікують салати за основним продуктом?

варіанти відповідей

овочеві

гарячі

рибні

м'ясні

салати-коктейлі

фруктові

Запитання 5

Як класифікують салати за способом подачі?

варіанти відповідей

яскраві

теплі

холодні

салати-коктейлі

Запитання 6

До якого салату обов'язково входить буряк?

варіанти відповідей

олів'є

вінегрет

грецький

загадка

Запитання 7

Чи вірне твердження, що форма нарізання овочів (кубиками, часточками, соломкою, кружальця, кільцями, півкільцями) залежиться від виду овочів і конкретного салату?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

Незаправлені салати можуть зберігатися в холодильнику ..., а заправлені - ....

варіанти відповідей

не більше ніж 12 годин/ не більше 6 год.

не більше ніж 25 годин/ не більше 10 год.

більше ніж 20 годин/більше 10 год.

Запитання 9

Вкажіть правильні твердження.

варіанти відповідей

Для оздоблення салату використовують продукти, які не входять в його склад.

В деяких випадках можна використовувати продукти, яких немає в салаті, — якщо вони поєднуються за смаком

Салати прикрашають яблуками та селерою.

Для прикраси салату використовують продукти, які входять в його склад і мають красиву форму, забарвлення і добрий смак.

Запитання 10

Як називають нагрівання продуктів у рідині за допомогою пари, власного соку, жиру і випромінювання?


варіанти відповідей

первинна кулінарна обробка

теплова кулінарна обробка

варіння

смаження

Запитання 11

Який спосіб нарізки овочів зображено на малюнку?

варіанти відповідей

кубики

соломка

кільця

брусочки

Запитання 12

Який вид посуду зображений на малюнку?

варіанти відповідей

кухонний

столовий

скляний

допоміжні столові прибори

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест