Захист України, 10 клас, Розділ 1: Основи національної безпеки України.

Додано: 18 вересня 2022
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 2054 рази
12 запитань
Запитання 1

Військова служба - це ...

варіанти відповідей

почесний обов’язок кожного громадянина України, особливий різновид державної служби.

почесний обов’язок кожного громадянина України, особливий різновид державної служби, пов’язаний з виконанням загального військового обов’язку .

почесний обов’язок кожного громадянина України, особливий різновид державної служби, пов’язаний з виконанням загального військового обов’язку відповідно до прийнятого Верховною Радою України Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Запитання 2

Система колективної безпеки – це ...

варіанти відповідей

сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, припинення актів агресії та надання колективної допомоги.

сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії та надання колективної допомоги.

сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії.

Запитання 3

Колективні заходи для запобігання й усунення загрози миру та актів агресії як елемент колективної безпеки — це 

варіанти відповідей

дії збройного або неозброєного характеру, що здійснюють групи держав або регіональні та універсальні організації, уповноважені на підтримку й відновлення міжнародного миру та безпеки.

дії збройного або неозброєного характеру, що здійснюють групи держав або регіональні організації, уповноважені на підтримку й відновлення міжнародного миру та безпеки.

дії збройного або неозброєного характеру, що здійснюють групи держав або універсальні організації, уповноважені на підтримку й відновлення міжнародного миру та безпеки.

Запитання 4

Гібридна війна — це ...

варіанти відповідей

війна, основним інструментом якої є створення державою-агресором у країні, обраній для агресії, внутрішніх конфліктів з їх використанням для досягнення політичних цілей агресії.

війна, основним інструментом якої є створення державою-агресором у країні, обраній для агресії, внутрішніх протиріч і конфліктів з їх використанням для досягнення політичних цілей агресії.

війна, основним інструментом якої є створення державою-агресором у країні, обраній для агресії, внутрішніх притиріч з їх використанням для досягнення політичних цілей агресії.

Запитання 5

Якщо поняття національної безпеки виражає стан захищеності держави, її громадян від різних загроз, то поняття національних інтересів — це ...

варіанти відповідей

зміст головних цінностей, цілей і прагнень суспільства й держави на конкретно-історичному етапі розвитку.

зміст головних цінностей і прагнень суспільства й держави на конкретно-історичному етапі розвитку.

зміст головних цінностей та цілей суспільства й держави на конкретно-історичному етапі розвитку.

Запитання 6

національні інтереси — це ...

варіанти відповідей

життєво важливі інтереси людини, суспільства і держави, реалізація яких забезпечує державний суверенітет України, її прогресивний демократичний розвиток, а також безпечні умови життєдіяльності і добробут її громадян

життєво важливі інтереси людини і суспільства, реалізація яких забезпечує державний суверенітет України, її прогресивний демократичний розвиток, а також безпечні умови життєдіяльності і добробут її громадян

життєво важливі інтереси людини і держави, реалізація яких забезпечує державний суверенітет України, її прогресивний демократичний розвиток, а також безпечні умови життєдіяльності і добробут її громадян

Запитання 7

Національний спротив - це ...

варіанти відповідей

заходи, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України

комплекс заходів, які організовуються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України

комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України

Запитання 8

Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

Рух опору – це ...

варіанти відповідей

система воєнних і спеціальних заходів, організація, планування, підготовка і підтримка яких здійснюється з метою відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності під час відсічі збройної агресії проти України.

система воєнних, інформаційних і спеціальних заходів, організація, планування, підготовка і підтримка яких здійснюється з метою відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності під час відсічі збройної агресії проти України.

система воєнних та інформаційних заходів, організація, планування, підготовка і підтримка яких здійснюється з метою відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності під час відсічі збройної агресії проти України.

Запитання 10

Інформаційна безпека – це ...

варіанти відповідей

стан захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, при якому запобігається завдання шкоди через неповноту, несвоєчасність і недостовірність поширюваної інформації, порушення цілісності та доступності інформації, несанкціонований обіг інформації з обмеженим доступом, а також через негативний інформаційно-психологічний вплив та умисне спричинення негативних наслідків застосування інформаційних технологій.

стан захищеності життєво важливих інтересів громадянина, суспільства і держави, при якому запобігається завдання шкоди через неповноту, несвоєчасність і недостовірність поширюваної інформації, порушення цілісності та доступності інформації, несанкціонований обіг інформації з обмеженим доступом, а також через негативний інформаційно-психологічний вплив та умисне спричинення негативних наслідків застосування інформаційних технологій.

стан захищеності життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, при якому запобігається завдання шкоди через неповноту, несвоєчасність і недостовірність поширюваної інформації, порушення цілісності та доступності інформації, несанкціонований обіг інформації з обмеженим доступом, а також через негативний інформаційно-психологічний вплив та умисне спричинення негативних наслідків застосування інформаційних технологій.

Запитання 11

Загрози інформаційній безпеці – це ...

варіанти відповідей

наявні та потенційно можливі явища, які створюють небезпеку життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави в інформаційній сфері.

наявні та потенційно можливі явища і чинники, які створюють небезпеку життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави в інформаційній сфері.

наявні та потенційно можливі чинники, які створюють небезпеку життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави в інформаційній сфері.

Запитання 12

Найвищу юридичну силу в нашій країні має Конституція, яка є державно-правовою основою військового законодавства.

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест