Дайте визначення поняття "бар".
На які класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування?
Який інтер'єр повинні мати бари, що належать до класу вищий?
Укажіть кількість місць за барною стійкою (у відсотках від загальної кількості місць) у барах класу "люкс",
Які бари для швидкого обслуговування розмішують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах?
Укажіть тип бару, у якому поєднуються дві функції обслуговування за барною стійкою та приготування страв у присутності відвідувача.
Укажіть тип бару, в якому велика роль відводиться метрдотелю-сомельє.
Укажіть тип бару, в асортименті якого представлено всі групи змішаних напоїв у холодному і гарячому приготуванні, а міцні напої в них подають тільки порціями по 25, 35 або 50 мл.
У якому барі основою асортименту є холодні та гарячі страви, що мають солодкий смак (фруктові салати, солодкі страви на основі вершків, муси, самбуки,креми, морозиво, желе тощо)?
Який бар за характером планування нагадує театр у мініатюрі?
У якому барі не продають алкогольних напоїв?
Який бар виконує функцію закладу дієтичного харчування?
Який бар з успіхом функціонує у фітнес-комплексах,санаторіях, профілакторіях?
Які бари для швидкого обслуговування розмішують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах?
Чим характеризуються сучасні меблі на підприємствах харчування:
При якій температурі подають холодні напої?
В якому посуді подають фруктові напої?
До яких закусок рекомендують подавати горілку та гіркі настоянки?
Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?
Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв.
На якій відстані від краю стола ставлять закусочну або мілку столову тарілку?
Підберіть посуд для подавання варення, джему,меду.
З якими стравами рекомендується поєднувати пиво темне?
Для яких напоїв стіл сервірують чарками рейнвейними?
Яке призначення келихів ємністю 100 -125 мл?
Яке призначення бокалу флюте (ємністю 125 - 150 мл або 250 - 330 мл)?
У якому посуді подають бренді на діджестиви?
У якому посуді подають шаруваті коктейлі?
У якому посуді подають гроги, глінтвейни?
У якій чашці подають каву по -віденськи?
Укажіть ручний прилад для приготування змішаних напоїв.
Для чого призначені холодильні шафи зі скляними дверцятами?
Як часто встановлюється санітарний день для бару?
Де у торговельному залі бару бармен та офіціанти розміщують запас
посуду та приладдя?
Які страви повинні переважати в меню бару влітку?
Як називається перелік страв та напоїв, які пропонує відвідувачам
заклад ресторанного господарства ІІ категорії?
Укажіть функції барної стійки (верхньої частини) відносно споживачів.
Яке призначення нижньої частини барної стійки?
Яке холодильне обладнання використовують за барною стійкою?
Яке призначення гейзера (спеціальної насадки на пляшку)?
Укажіть сприятливу температуру для роботи приміщення бару.
Укажіть посуд, інвентар, інструменти, приладдя, що розміщують перед барменом при організації робочого місця бармена.
Укажіть послідовність запису напоїв у винній карті бару.
Як підготовляє продукти бармен перед початком роботи?
Що розміщується праворуч від бармена?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома