залік з Барної справи

Додано: 18 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 259 разів
20 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "бар"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент холодних і гарячих закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів

Заклад ресторанного господарства, де реалізують великий асортимент кави. 

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування. 

Заклад ресторанного господарства з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, борошняні кондитерські та булочні вироби, покупні товари. 

Запитання 2

Які алкогольні напої входять до асортиментного переліку аперитив-барів? 

варіанти відповідей

Вермут, сухе вино, горілка, коньяк, віскі, джин із льодом

. Вермут, ром, десертне вино, віскі, джин.

Вермут, сухе вино, горілка, коньяк, віскі, джин, наливки. 

Вермут, віскі, джин, арманьяк, абсент, лікери. 

Запитання 3

Згідно із якими критеріями здійснюється приймання товарів у барі?

варіанти відповідей

За кількістю, естетичним виглядом.

За кількістю та якістю.

За способом обробки, кількістю, якістю.

Усі відповіді правильні.    

Запитання 4

Укажіть кількість місць за барною стійкою (у відсотках від загальної кількості місць) у барах класу "люкс" 

варіанти відповідей

Не менше ніж 20 відсотків загальної кількості місць. 

Не менше ніж 30 відсотків загальної кількості місць.

Не менше ніж 50 відсотків загальної кількості місць. 

Не менше ніж 70 відсотків загальної кількості місць. 

Запитання 5

Асортимент продукції пивного бару (пабу) включає....                 

варіанти відповідей

до 10 найменувань пива та спеціальні закуски;                 

 

до 5 найменувань пива, у т.ч. бочкове (кегове) та спеціальні закуски;          

до 30 найменувань пива, у т.ч. бочкове (кегове) та спеціальні закуски;    

до 20 найменувань пива, у т.ч. бочкове (кегове). 

Запитання 6

Укажіть тип бару, у якому відвідувачам пропонують смажені у грилях курчата, шашлики, м'ясо великим шматком. 

варіанти відповідей

Снек-бар

Пивний бар

Коктейль-бар

Гриль-бар

Запитання 7

Укажіть тип бару, у якому поєднуються дві функції обслуговування за барною стійкою та приготування страв у присутності відвідувача. 

варіанти відповідей

Снек-бар

Коктейль-бар

 

Молочний бар  

Фітобар 

Запитання 8

Яке призначення нижньої частини барної стійки? 

варіанти відповідей

Безпосереднє робоче місце бармена, де він знаходиться значний час, готуючи напої та обслуговуючи відвідувачів. 

Прилавок, на який подаються кулінарні закуски та страви.

Місце розташування білдінг-лотка.

Прилавок, на який подаються напої.


Запитання 9

У якій чашці подають каву по-віденськи?

варіанти відповідей

Об'ємом 75 мл. 

Об'ємом 150 мл.

     

   Об'ємом 100 мл.     

Об'ємом 250 мл.                                                              


Запитання 10

У якому посуді подають марочні (спеціальні) сорти пива?

  

                     



варіанти відповідей

У склянках хайбол ємністю 250 - 300 мл        

У зомбі.

У пивних високих склянках. 

У склянках колінз.

Запитання 11

Наякі класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування? 

варіанти відповідей

Вищий, перший.


Люкс, вищий, перший.


Люкс, вищий, перший, другий.


Вищий, перший, другий

Запитання 12

Як необхідно вчинити, якщо відсутні супровідні документи на товари? 

варіанти відповідей

Оформити актом фактичну наявність продуктів.


Оприбуткувати, отримавши відповідне розпорядження керуючого бару.


Повернути постачальнику товари.


Усі відповіді правильні. 

Запитання 13

Який інтер 'єр повинні мати бари, що належать до класу вищий? 

варіанти відповідей

Вишуканий інтер'єр, високий рівень комфорту, широкий вибір послуг, асортимент фірмових страв та напоїв, дорогий посуд, стильний фірмовий одяг для обслуговуючого персоналу, живий оркестр, розважальну концертну програму або "вар'єте". 

Інтер'єр, який виготовляють із матеріалів масового виробництва; барну стійку та меблі підбирають на основі зразків серійного виробництва, посуд стильний, недорогий

Оригінальний інтер'єр, високий рівень комфорту, вибір послуг, розмаїтий асортимент напоїв і фірмових коктейлів, стильний посуд, живий оркестр, концертну програму. 

Інтер'єр, який виготовляють тематично з матеріалів масового виробництва; бар пропонує певні послуги, виготовляє асортимент різних напоїв та страв нескладного приготування. Забезпечує аудіомузичне обслуговування. 

Запитання 14

В асортименті продукції, що реалізується винним баром, наявні....

варіанти відповідей

Марочні вина, коктейлі та змішані напої на їх основі й спеціальні закуски до них;        

        

      

На півсолодкі, десертні вина, коктейлі та змішані напої на їх основі і спеціальні закуски до них. 

Столові вина, коктейлі та змішані напої на їх основі й спеціальні закуски до них;  

Кріплені вина, коктейлі та змішані напої на їх основі й спеціальні закуски до них;  

На півсолодкі, десертні вина, коктейлі та змішані напої на їх основі і спеціальні закуски до них. 

Запитання 15

Укажіть кількість місць за барною стійкою (у відсотках від загальної кількості місць) у барах пертого класу. 

варіанти відповідей

Не менше ніж 50 відсотків загальної кількості місць. 

Не менше ніж 30 відсотків загальної кількості місць. 

Не менше ніж 20 відсотків загальної кількості місць. 

Не менше ніж 70 відсотків загальної кількості місць.

Запитання 16

Визначте тип бару, який розташовується на першому поверсі готелю. 

варіанти відповідей

Снек-бар

Пул-бар

Скай-бар

Хол-бар

Запитання 17

Із якими приміщеннями повинна бути сумісна барна стійка? 

варіанти відповідей

Із коморою для продуктів та інвентарю, мийною столового посуду, складським приміщенням для тари.         

Із камерами для охолодження продукції, мийною столового посуду, складським приміщенням для тари. 

Із вестибюлем, мийною столового посуду, складським приміщенням для тари; коморою для продуктів та інвентарю, овочевим цехом, складським приміщенням для тари.          

Усі відповіді правильні. 

Запитання 18

Визначте тип бару, який розташовується на останньому поверсі готелю і слугує оглядовим майданчиком довколишнього краєвиду.

варіанти відповідей

Скай-бар


Нейлі-бар


Хол-бар


Фіто-бар

Запитання 19

Укажіть, якою може бути форма барної стійки. 

варіанти відповідей

Прямолінійна, вигнута, ламана, криволінійна.   

Сферична.

У вигляді літери "Ш", "К".                    

Усі відповіді правильні. 

Запитання 20

У якому посуді подають портвейн гостям? 

варіанти відповідей

У чарці-шале об'ємом 150 мл.

У чарці для крюшонів об'ємом 125 мл. 

У чарці-шале для коктейлів об'ємом 90 мл.                  


У чарці для міцних вин об'ємом 75 мл.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест