Зарубіжна література

Додано: 11 жовтня 2023
Предмет: Зарубіжна література, 5 клас
5 запитань
Запитання 1

 У казках завжди трапляються фантастичні події та чарівні перетворення: Царівна на голубку, Принц на Чудовисько, Брати Ельзи на лебедів тощо. Це своєрідні випробування, які мають пройти герої казок. Так сталось і з Хлопчиком-зіркою в казці О. Вайлда: його обличчя стало як у жаби, а тіло покрилось лускою як у гадюки. За що він був покараний такою зовнішністю?

варіанти відповідей

Образив власну матір.

Принизив друзів.

Знущався над тваринами

Запитання 2

Народна мудрість свідчить: «Яка гребля, такий млин; який батько, такий син». Пригадай, до якої літературної казки це прислів’я може слугувати головною думкою.

варіанти відповідей

Г. К. Андерсен «Снігова королева»

О. Вайлд «Хлопчик-зірка»

Р. Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»

Запитання 3

Серед перерахованих творів вибери лише ті, які належать перу відомого казкаря.

варіанти відповідей

«Соловей»

«Бременські музиканти»

«Дюймовочка»

Запитання 4

 Цей метал відносять до найблагородніших. У чистому вигляді він дуже м’який і непридатний до виготовлення ювелірних виробів. Найвідоміша археологічна знахідка й гордість України – скіфська пектораль, яку знайшли на території Товстої могили у Дніпропетровській області, теж виготовлена з цього металу. Інки, рід, що правив та мешкав на території сучасного Перу, називали його «Сльози сонця». Цей метал дуже добре проводить тепло й електрику, з нього навіть можна робити нитки. Яка річ, що належала головному герою казки О. Вайлда «Хлопчик – зірка», була виготовлена саме з цього металу?

варіанти відповідей

ланцюжок

плащ

колиска

Запитання 5

Прочитай текст та виконай завдання.

      Палаци, піраміди, дракони, єдинороги та інші фігури – і все це зі снігу та льоду. На півночі Китаю, у місті Харбін, проводиться традиційний щорічний фестиваль снігових та крижаних скульптур. 10 тисяч архітекторів і дизайнерів будують ціле крижане місто площею 400 тисяч квадратних метрів, щоб потішити відвідувачів неперевершеним видовищем.

    Герой казки Г. К. Андерсена «Снігова королева» Кай теж займався таким видом мистецтва – складати з крижинок фігури та слова. Яке слово йому не вдавалось скласти?

варіанти відповідей

вічність

пам’ять

дружба

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест