Збалансоване харчування

Додано: 4 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Чинники, що впливають на формування харчових звичок

варіанти відповідей

смакові уподобання

стан здоров’я

настрій

розуміння того,що є корисним і що є шкідливим для здоров’я

Запитання 2

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

щедрість

помірність

різноманітність

збалансованість

Запитання 3

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

хлібобулочні вироби та крупи - від 6 до 11 порцій

хлібобулочні вироби та крупи - від 8 до 10 порцій

хлібобулочні вироби та крупи - від 7 до 9 порцій

хлібобулочні вироби та крупи - від 6 до 9 порцій

Запитання 4

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

фруктів - 2-4 порції

фруктів - 3-4 порції

фруктів - 1-4 порції

фруктів - 2-3 порції

Запитання 5

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

овочів - 2-5 порцій

овочів - 3-4 порції

овочів - 3-5 порцій

овочів - 2-4 порції

Запитання 6

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

молочні продукти- 2 порції

молочні продукти- 1-2 порції

молочні продукти- 1-3 порції

молочні продукти- 2-3 порції

Запитання 7

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

м’ясо,риба,яйця,боби та горіхи- 2-3 порції

м’ясо,риба,яйця,боби та горіхи- 1-2 порції

м’ясо,риба,яйця,боби та горіхи- 1-3 порції

м’ясо,риба,яйця,боби та горіхи- 3 порції

Запитання 8

Денна норма споживання продуктів відповідно до харчової піраміди

варіанти відповідей

масло,олію, солодощі вживати у великих кількостях

масло,олію, солодощі вживати багато

масло,олію, солодощі вживати у невеликих кількостях

масло,олію, солодощі вживати обмежено

Запитання 9

Калорійність харчового раціону - це

варіанти відповідей

кількість енергії

кількість енергії, що вивільняється в організмі людини з продуктів харчування в процесі травлення, за умови її повного засвоєння.

енергетична цінність харчових продуктів або раціонів харчування.

показник того, скільки енергії виділиться під час спалювання 100 г цього продукту. 

Запитання 10

Харчова цінність продукту - це

варіанти відповідей

вміст у продуктах вуглеводів

провідний показник якості харчового продукту, який визначає ступінь його відповідності оптимальним потребам людини.

вміст у продукті вуглеводів, жирів і білків з розрахунку на 100 грамів продукту, тобто це якісний склад їжі.

вміст в продуктах жирів

Запитання 11

Добові енергозатрати підлітків

варіанти відповідей

добова витрата енергії становить 3400—3500 ккал.

добова витрата енергії становить 2400—2500 ккал.

добова витрата енергії становить 4400—4500 ккал.

добова витрата енергії становить 5400—5500 ккал.

Запитання 12

Графік харчування школяра

варіанти відповідей

7.00–7.30 — сніданок удома;

10.00–11.00 — гарячий сніданок у школі;

13.30–14.30 — обід удома чи у школі;

17.00 — полуденок ;

19.00–19.30 — вечеря вдома.


7.00–7.30 — сніданок удома;

13.30–14.30 — обід удома чи у школі;

19.00–19.30 — вечеря вдома.

7.00–7.30 — сніданок удома;

13.30–14.30 — обід удома чи у школі;



13.30–14.30 — обід удома чи у школі;

19.00–19.30 — вечеря вдома.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест