Здоров'я і харчування. 6 клас

Додано: 25 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
13 запитань
Запитання 1

До поживних речовин, необхідних для повноцінного життя, розвитку, росту та руху людини потрібні

варіанти відповідей

цукор

білки

сіль

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 2

Яка мінеральна речовина сприяє розвитку розумових якостей і регулює функції щитоподібної залози

варіанти відповідей

кальцій

йод

залізо

натрій

Запитання 3

Для поновлення запасів води організму, людині щодня треба випивати

варіанти відповідей

3-4 склянки

скільки зможе

5-6 склянок

6--8 літрів

Запитання 4

Дефіцит йоду призводить до того, що

варіанти відповідей

людина швидко втомлюється

людина стає більш енергійною

у людини покращується пам'ять

у людини погіршуються розумові здібності

Запитання 5

Для профілактики йододефіциту потрібно вживати в їжу:

варіанти відповідей

варіанти відповідей

Цукор

Йодовану сіль

Квашені яблука

Морепродукти

Морську капусту

Запитання 6

Для профілактики діабету не слід:

варіанти відповідей

пити холодну воду

їсти овочі

зловживати солодощами

вживати багато молочних продуктів

Запитання 7

На упаковці харчових продуктів мають бути зазначені такі обов'язкові відомості, які і є найважливішими для здорового харчування.

варіанти відповідей

склад продукту

дата виготовлення

маса ( об'єм ) продукту

рецепт приготування 

штрих-код країни виробника

Запитання 8

Вони містяться майже у всіх продуктах , особливо багато їх у овочах та фруктах.

варіанти відповідей

білки

вітаміни

жири

вуглеводи

Запитання 9

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

помірність

сучасність

різноманітність

збалансованість

Запитання 10

Обери харчові звички, які корисні для здоров'я

варіанти відповідей

щодня їсти смажену їжу

переїдати

 пити чисту воду в достатній кількості

щодня вживати овочі

щодня вживати фрукти

часто пити солодкі газовані напої

вживати багато солодощів

їсти тільки 2 рази на день

Запитання 11

Оберіть правильне твердження про харчові продукти:

варіанти відповідей

Не все те,що смачне є корисним

  

Трохи зіпсовані продукти можна вживати

Все те,що є смачним і є корисним

Чим більше жирної їжі, тим краще

Запитання 12

Познач всі чинники, що впливають на формування харчових звичок

варіанти відповідей

смакові уподобанн

погода

стан здоров'я

матеріальні можливості

традиції

реклама

стан довкілля

Запитання 13

При фізичних навантаженнях потреба організму в енергії (калоріях)...

варіанти відповідей

збільшується

зменшується

не змінюється

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест