ЗБД Підсумковий до розділу: "Харчування і здоров'я".

Додано: 27 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
14 запитань
Запитання 1

Забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин:

варіанти відповідей

Вуглеводи.

   Жири.

 Білки.

Вітаміни.

Запитання 2

Обери продукти, які містять вуглеводи:

варіанти відповідей

м'ясні, молочні продукти,квасоля, яйця

  мед, цукерки, крупи, хліб, фрукти

сири, сало, олія, горіхи

Запитання 3

Харчові добавки це:


варіанти відповідей


  Речовини, які вживають лише окремо;

  Речовини, які вживають для покращення захисних сил організму, підвищення імунітету;

  Речовини, які не вживають окремо; їх поступово вводять у продукти харчування на виробництві для подовження термінів зберігання, надання продуктам харчування привабливого кольору, приємного смаку й аромату, потрібної конститенції тощо.

Запитання 4

Головними причинами цукрового діабету є:

варіанти відповідей

незбалансоване харчування

  малорухливий спосіб життя

 зайняття спортом

  ожиріння

вживання вітамінів

Запитання 5

Для профілактики діабету необхідно

варіанти відповідей

контролювати масу тіла

  зовсім не їсти цукру

  правильно харчуватися

  бути фізично активним

Запитання 6

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

  гамбургери і чипси

  смажену картоплю, макаронні вироби

 йодовану сіль

Запитання 7

Перерахуйте обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів

варіанти відповідей

 Назва продукту, назва та адреса виробника

  Склад, харчова та енергетична цінність

  Назва магазину, його адреса

  Умови зберігання,термін зберігання

Запитання 8

Обери правильний порядок дій при харчовому отруєнні та наявності таких симптомів, як: біль у животі, нудота, пронос, підвищення, або зниження температури:

варіанти відповідей

 Прийняти активоване вугілля;

Трохи поголодувати;

Випити міцного чаю;

Викликати швидку допомогу в разі погіршення самопочуття.

Трохи поголодувати;

Прийняти активоване вугілля;

Випити міцного чаю;

Викликати швидку допомогу в разі погіршення самопочуття.

  Випити багато води, або слабкого розчину марганцевого калію;

Викликати блювоту;

Прийняти активоване вугілля;

Викликати швидку допомогу в разі погіршення самопочуття.

Запитання 9

Правильно користуватися йодованою сіллю так

варіанти відповідей

 Зберігати щільно закритою, в сухому і темному місці

  Купувати великими упаковками, про запас

  Додавати у страви перед тим, як подати їх до столу

 Збільшити кількість солі, яку споживаєш

Запитання 10

Принципи раціонального харчування це:

варіанти відповідей

 помірність

  різноманітність

  збалансованість

  раціональність

Запитання 11

Людині треба споживати стільки калорій стільки.

варіанти відповідей

 скільки бажає

  скільки важить організм

скільки витрачається

Запитання 12

Якщо людина споживає недостатньо калорій, вона починає

варіанти відповідей

втрачати масу тіла

  набирати масу тіла

  більше спати

  краще вчитися

Запитання 13

Правильне співвідношення різних груп продуктів харчування це

варіанти відповідей

 помірність

  обмеженість

  збалансованість

Запитання 14

З роботою якої залози пов'язане захворювання на цукровий діабет?

варіанти відповідей

 щитоподібної залози

  підшлункової залози

  слинної залози

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест