Зберігання та реалізація кондитерських виробів

Додано: 5 листопада
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

В якому виробничому цеху ПРГ, виготовляють кондитерські вироби?

варіанти відповідей

гарячому

холодному

борошняному

кондитерському

Запитання 2

Які вимоги до збереження кондитерських виробів?

варіанти відповідей

відповідне освітлення, температура, волога повітря;

чистота робочої поверхні, та приміщення;

відповідна відносна вологість та температура, відповідно до виду кондитерських виробів;

всі відповіді вірні.

Запитання 3

Як оцінють термін реалізації кондитерських виробів?

варіанти відповідей

за вмістом начинки та крему;

за зовнішнім виглядом;

всі відповіді вірні.

Запитання 4

Перед відправкою в торгову мережу тістечка і рулети укладають на:

варіанти відповідей

дерев′яні листи або лотки, які попередньо вистилають пергаментом;

металеві листи або лотки, які попередньо вистилають пергаментом;

всі відповіді вірні.

Запитання 5

Чи дозволяється перевезення або переноска тістечок , рулетів, тортів поза цеху на відкритих листах або лотках?

варіанти відповідей

так;

ні;

з дозволу адміністрації закладу.

Запитання 6

Гарячий хліб і хлібобулочні вироби, щойно вийняті з печей, слід укладати :

варіанти відповідей

в два ряди на бічну або нижню кірку на кулери, полиці або лотки;

в один ряд на бічну або нижню кірку на кулери, полиці або лотки;

всі відповіді вірні.

Запитання 7

Кондитерські вироби, в тому числі з кремом, реалізуються відповідно до вимог Санітарних правил і норм:

варіанти відповідей

«Умови, терміни зберігання особливо швидкопсувних продуктів»;

"Нормативно-технічної документації на готові вироби";


всі відповіді вірні.

Запитання 8

Забороняється затвердження нормативної та технічної документації на нові види хлібобулочних і кондитерських виробів, постановка їх на виробництво, продаж і використання у виробничих умовах без: . Необхідно узгодження , .


варіанти відповідей

гігієнічної оцінки їх безпеки для здоров'я людини;

нормативної та технічної документації на ці види продукції з органами держсанепіднагляду України;

отримання гігієнічного сертифікату (висновку) відповідно до встановлених вимог даного виду продукції;

всі відповіді вірні.

Запитання 9

Кремові вироби після виготовлення і перед реалізацією повинні бути охолоджені до температури:


варіанти відповідей

4 ± 2° С усередині виробів;

4 ± 6° С усередині виробів;

4 ± 8° С усередині виробів.

Запитання 10

Дозволяється знаходження хліба та хлібобулочних виробів у продажу на підприємствах торгівлі після виходу з печі не більше:


варіанти відповідей

24 год - хліб із житнього та житньо-пшеничного і житнього обдирного борошна, а також суміші пшеничного і житнього сортового борошна ; 18 год - хліб із пшенично-житнього і пшеничного шпалерного борошна, хліб і хлібобулочні вироби більш 200 г із сортового пшеничного, житнього сіяного борошна; 12год - дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики).

36 год - хліб із житнього та житньо-пшеничного і житнього обдирного борошна, а також суміші пшеничного і житнього сортового борошна ; 24 год - хліб із пшенично-житнього і пшеничного шпалерного борошна, хліб і хлібобулочні вироби більш 200 г із сортового пшеничного, житнього сіяного борошна; 16ч - дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики).

Запитання 11

  Санітарну обробку обладнання,  апаратури, тари, варильних котлів для сиропу, баків для зберігання сиропу, мірних бачків, трубопроводів виконують шляхом послідовного проведення таких операцій:

варіанти відповідей

обполіскування теплою водою температурою не нижче 35 ° C для видалення залишків молока, сиропу та крему;

миття за допомогою йоржів та щіток теплим (температура 40-45 ° C) розчином лужного мийного засобу для видалення білково-жирової плівки;

дезінфекція розчином дезінфекційного засобу для зниження бактеріального забруднення поверхні,  що обробляється (допускається обробка парою). обполіскування гарячою водою (не  нижче 60 °C) для видалення залишків мийного та дезінфекційного засобів;


всі відповіді вірні.

Запитання 12

Скільки разів на рік проходять мед.огляд (проф.огляд) працівники харчової промисловості (кондитерської галузі)?

варіанти відповідей

1 раз на рік;

2 рази на рік;

1 раз в 3 місяці.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест