Їжа та її компоненти

Додано: 24 вересня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Копія з тесту: їжа та її компоненти
Тест виконано: 286 разів
10 запитань
Запитання 1

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки,

 вуглеводи;

  жири;

 вітаміни

Запитання 2

 В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки, печиво

яйця, молоко

олія, сало

мед, фрукти

Запитання 3

Обирати їжу слід:

варіанти відповідей

за яскравістю пакета, в якому міститься продукт

насичену штучними барвниками

за якістю

в залежності від ціни

Запитання 4

Головним джерелом вуглеводів є:

варіанти відповідей

молоко, м'ясо

риба, горіхи, морепродукти

овочі, фрукти, ягоди

фрукти, рослинна олія, варення

Запитання 5

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

мінеральні речовини 

вітаміни

жири

вуглеводи

Запитання 6

Яке повинно бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини?

варіанти відповідей

 1:2:4

  1:1:4

 1:3:4

1:2:3

Запитання 7

Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

енергетична цінність продукту

якість продукту

поживність продукту

Запитання 8

Обмін речовин ще називають:

варіанти відповідей

метаболізм

гомеостаз

дисиміляція

катаболізм

Запитання 9

Біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні впливати на швидкість перебігу реакції - це

варіанти відповідей

вітаміни

органічні речовини

гормони

ферменти

Запитання 10

Потреба людини в харчових продуктах виражається енергією і вимірюється у:

варіанти відповідей

кДж (кілоджоулях)

ккал (кілокалоріях)

кг (кілограмах)

мг (міліграм)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест