Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:
В яких продуктах міститься білок?
Головним джерелом вуглеводів є:
Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:
Яке повинно бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини?
Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -
Обмін речовин ще називають:
Біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні впливати на швидкість перебігу реакції - це
Потреба людини в харчових продуктах виражається енергією і вимірюється у:
Укажіть твердження, що характеризують правила харчування ( 3 відповіді)
Процес утворення складних сполук із простих називається -
Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома