Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал
Основним джерелом білків та жирів для організму людини є:
Оберіть харчові продукти рослинного походженя
Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -
Яким є співвідношення у добовому раціоні дорослої людини вживання білків, жирів та вуглеводів:
Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?
Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в
Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:
Цей хімічний елемент входить до складу гемоглобіну
Харчова добавка, яка змінює колір харчового продукту:
Найпоширенішими консервантами, які застосовують у домашніх умовах для приготування маринадів є:
Який основний принцип збалансованого харчування?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома