Жанри кіно (за підручником Л. Масол)

Додано: 28 січня 2022
Предмет: Мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 438 разів
16 запитань
Запитання 1

Кіножанри мають чіткі межі, вони не взаємопроникають, тому фільм чітко віднеситься до певного жанру.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 2

Уява переважає над реальністю у ... фільмах,  чудернацька картина світу зазвичай протиставлена повсякденності, діють неіснуючі в реальності герої.

варіанти відповідей

драматичних

комедійних

фантастичних

історичних

Запитання 3

Цей кумедний персонаж Рубі Род із фільму

варіанти відповідей
Запитання 4

У бойовику «П’ятий елемент» (реж. Люк Бессон) головні ролі виконали ...

варіанти відповідей

Мел Гібсон

Брюс Вілліс

Міла Куніс

Міла Йовович

Запитання 5

Оберіть зайвий піджанр фантастики.

варіанти відповідей

кіберпанк

фентезі

рок-опера

антиутопія

Запитання 6

Дії відбуваються у світах, в яких живуть міфологічні істоти: ельфи, гноми, дракони, перевертні, демони або, приміром, придумані гобіти, як у кінотрилогії «Володар перснів». Оберіть жанр.

варіанти відповідей

фентезі

кіберпанк

антиутопія

Запитання 7

Належить до соціальної фантастики й відображає уявне безпросвітне майбутнє з тоталітарними режимами, війнами, злочинами, насильством, епідеміями тощо. Мета таких кінофантазій — показати, що і сьогодні існують передумови, здатні призвести до подібного існування. Приклад — «Сталкер» режисера Андрія Тарковського.

варіанти відповідей

фентезі

кіберпанк

антиутопія

Запитання 8

Тематика фокусується на комп’ютерах, високих технологіях і проблемах, які виникають у суспільстві внаслідок технологічного прогресу. Прикладом жанру може бути кінокартина «Матриця», знята Лоренс та Ендрю Вачовські, що поєднує елементи бойовика і трилера (від англ. thrill — трепет), який створює у глядача відчуття напруженого хвилювання. Зображується майбутнє, у якому люди насильно під’єднані машинами до Матриці — комп’ютерної програми, що симулює дійсність і використовує людей як джерело енергії. Фільм отримав десятки престижних нагород, зокрема премію «Оскар» у чотирьох номінаціях.

варіанти відповідей

фентезі

кіберпанк

антиутопія

Запитання 9

Дев Пате́л (англ. Dev Patel; 23 квітня 1990, Лондон, Велика Британія) — британський актор індійського походження. У 2008 році був номінований на премію BAFTA за найкращу чоловічу роль у фільмі «Мільйонер із нетрів».

Який фільм із його участю знято на реальній основі, і партнеркою по фільму була Ніколь Кідман (рекомендую переглянути).

варіанти відповідей
Запитання 10

Культова кінотрилогія ... (2001-2003), екранізація однойменного роману Дж. Р. Толкієна, стала одним із найбільших проєктів в історії кіно. Поставлена режисером Пітером Джексоном і складається з трьох фільмів, пов’язаних єдиним сюжетом: «Братство Персня», «Дві вежі», «Повернення короля». Усі фільми були зняті в Новій Зеландії, рідній країні режисера.

варіанти відповідей

«Форсаж»

«Володар перснів»

«Міцний горішок»

«Матриця»

Запитання 11

Жанр художньої літератури, театрального мистецтва і кіно, який розкриває духовний світ героїв в емоційних ситуаціях на основі загальнолюдських цінностей, зазвичай виражених через контраст: добро і зло, любов і ненависть. Прикладом (водночас трагедії та екранізації класики) є фільм «Ромео і Джульєтта» (реж. Карло Карлей) за мотивами однойменної трагедії Вільяма Шекспіра. У головних ролях знялися американка Хейлі Стайнфелд і британець Дуглас Бут.

варіанти відповідей

комедія

детектив

мелодрама

мюзикл

пригодницький фільм

Запитання 12

Характеризується гумором чи сатирою, спершу була жанром драматичного мистецтва і виникла як антипод трагедії. Вона має на меті розсмішити глядача, поліпшити настрій. Комічний ефект досягається самим виглядом персонажів, також за допомогою різноманітних прийомів

варіанти відповідей

комедія

детектив

мелодрама

мюзикл

пригодницький фільм

Запитання 13

Оберіть пародію (твір-насмішка на основі навмисного наслідування ознак певного жанру, стилю).

варіанти відповідей
Запитання 14

Містять багато пісень і танців, адже саме через зміст вокальних і хореографічних номерів розвивається сюжет. Обов’язково присутні красиві костюми й декорації, елементи мелодрами і часто «хеппі енд». Наприклад: «Вестсайдська історія» — кіно версія бродвейського мюзиклу Леонарда Бернстайна (реж. Роберт Вайз і Джером Роббінс), «Звуки музики» композитора Річарда Роджерса (реж. Роберт Уайз), «Моя чарівна леді» композитора Фредеріка Лоу (реж. Джордж Кьюкор) за «Пігмаліоном» Бернарда Шоу.

варіанти відповідей

комедія

детектив

мелодрама

мюзикл

пригодницький фільм

Запитання 15

«Легенда Г'ю Гласса», також «Той, що вижив» (англ. The Revenant) — фільм, знятий Алехандро Гонсалесом Іньярріту за однойменним романом Майкла Панке 2002 року видання, який ґрунтувався на подіях із життя реального персонажа — колоніста Г'ю Гласса. У головних ролях — Леонардо Ді Капріо, Том Гарді, Вілл Поултер і Доналл Глісон. Прем'єра стрічки в Україні відбулась 7 січня 2016 року. Фільм розповідає про колоніста Г'ю Гласса, який стає на шлях помсти тим, хто залишив його помирати від ран, отриманих у сутичці з ведмедем.

варіанти відповідей

комедія

детектив

мелодрама

мюзикл

трилер

Запитання 16

Фільм отримав три премії «Золотий глобус»: за кращий фільм у жанрі комедія/мюзикл, кращу жіночу роль, яку зіграла співачка Мадонна, та оригінальну пісню («You Must Love Ме»), яка також здобула премію «Оскар».

варіанти відповідей

рок-опери «Ісус Христос — суперзірка» (1971)

мюзикл «Кішки» (1981, відеоверсія 1998, реж. Девід Маллет)

мюзикл «Привид опери» (1986, фільм 2004, реж. Джоел Шумахер) 

біографічний фільм «Евіта» (фільм 1997, реж. Алан Паркер)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест