За походженням та видами сировини розрізняють такі харчові жири:
Рослинні олії з олійної сировини одержують такими способами:
За ступенем рафінації розрізняють таку соняшникову олію:
Якість рослинної олії визначають за такими показниками:
Топлені тваринні жири поділяють на такі види:
Маргарин – це:
Спред – це:
За призначенням розрізняють такі майонези:
Дезодорація – це:
Кулінарний жир – це суміш … .
Харчові яйця поділяють на категорії за такою ознакою:
За наявністю дефектів розрізняють такі курячі яйця:
Яйця масою до 45 г належать до такої категорії:
Яйця знищують за наявності такого дефекту:
Яйця з наявністю тріщин, м’ятих боків, затхлого запаху, виливкою та присушкою належать до … .
Дефект яйця, який утворюється при повному змішуванні білка з жовтком – це:
Дефект яєць, що утворюється при частковому змішуванні жовтка з білком – це
Температура та тривалість зберігання яєць класу «екстра» такі:
Меланж – це:
«Міражні яйця» – це такі:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома