Жирові продукти. Яйця та яєчні товари.

Додано: 17 лютого 2021
Предмет: Природничі науки, 10 клас
Тест виконано: 210 разів
20 запитань
Запитання 1

За походженням та видами сировини розрізняють такі харчові жири:


варіанти відповідей

тваринні, рослинні, комбіновані;

кулінарні, кондитерські, майонез;

рослинні, маргарин, майонез;

тваринні, кулінарні, кондитерські.

Запитання 2

Рослинні олії з олійної сировини одержують такими способами:


варіанти відповідей

рафінованим, дезодорованим;

пресованим, екстракційним;

пресованим, гідратаційним;

екстракційним, нерафінованим;

Запитання 3

За ступенем рафінації розрізняють таку соняшникову олію:


варіанти відповідей

гідратовану, знебарвлену, фільтровану;

екстраговану, рафіновану, дезодоровану, гідратовану;

недезодоровану, негідратовану, екстраговану, фільтровану, дезодоровану;

рафіновану, нерафіновану, дезодоровану, недезодоровану, гідратовану;

Запитання 4

Якість рослинної олії визначають за такими показниками:


варіанти відповідей

масовою часткою вологи та жиру, смаком;

забарвленням, запахом, смаком, прозорістю;

прозорістю, вмістом нежирових домішок;

запахом, кислотним числом;

Запитання 5

Топлені тваринні жири поділяють на такі види:


варіанти відповідей

яловичий і свинячий;

пташиний, збірний, кістковий, яловичий, свинячий;

яловичий, свинячий, баранячий, курячий, гусячий, качиний, кістковий, збірний;

пташиний, телячий, ягнячий, козиний;

Запитання 6

Маргарин – це:


варіанти відповідей

продукт, який одержують емульгуванням олій, тваринних та гідрогенізованих жирів з молоком, вершками, сироваткою або водою з додаванням емульгаторів;

суміш бавовняної, соняшникової і лляної олії, китового жиру;

суміш молочного та рослинного жирів;

суміш молочного та тваринного жирів;

Запитання 7

Спред – це:


варіанти відповідей

суміш молочного та рослинного жирів з масовою часткою загального жиру щонайменше 99%, часткою молочного жиру щонайменше 25%;

суміш молочного та рослинного жирів з масовою часткою загального жиру 50–85%, часткою молочного жиру щонайменше 25%;

продукт, який одержують емульгуванням олій, тваринних і гідрогенізованих жирів з молоком, вершками, сироваткою або водою з додаванням емульгаторів;

суміш з бавовникової та соняшникової олії, китового жиру;

Запитання 8

За призначенням розрізняють такі майонези:


варіанти відповідей

столовий, низькокалорійний, десертний;

столовий, бутербродний, десертний;

високо-, середньо-, низькокалорійний;

салатний, пасто- та кремоподібний;

Запитання 9

Дезодорація – це:


варіанти відповідей

обробка олії розпиленою водою за температури 70 ºС та вмісту 1% кухонної солі;

видалення фосфоліпідів, фільтрування, вистоювання;

обробка олії у вакуум-дезодораторах гострою парою за температури 190 ºС;

видалення фосфоліпідів, каротиноїдів, стеролів;

Запитання 10

Кулінарний жир – це суміш … .


варіанти відповідей

саломаси з рафінованими оліями та топленими жирами;

жирів з додаванням барвників;

жирів з додаванням вітамінів;

олії із саломасою і барвниками

Запитання 11

Харчові яйця поділяють на категорії за такою ознакою:


варіанти відповідей

масою

терміном зберігання

якістю

днем знесення

Запитання 12

За наявністю дефектів розрізняють такі курячі яйця:


варіанти відповідей

харчові відходи, брак;

технічний брак і «забруднені»;

доброякісні, харчові неповноцінні, технічний брак;

технічний брак і тьок;

Запитання 13

Яйця масою до 45 г належать до такої категорії:


варіанти відповідей

харчових

другої

дрібних

технічних відходів

Запитання 14

Яйця знищують за наявності такого дефекту:


варіанти відповідей

красюк

тумак

велика пляма

зелена гниль

Запитання 15

Яйця з наявністю тріщин, м’ятих боків, затхлого запаху, виливкою та присушкою належать до … .


варіанти відповідей

харчових повноцінних;

харчових неповноцінних;

нестандартних;

охолоджених;

Запитання 16

Дефект яйця, який утворюється при повному змішуванні білка з жовтком – це:


варіанти відповідей

красюк

тумак

виливка

мала пляма

Запитання 17

Дефект яєць, що утворюється при частковому змішуванні жовтка з білком – це

варіанти відповідей

тумак

виливка

велика пляма

красюк

Запитання 18

Температура та тривалість зберігання яєць класу «екстра» такі:


варіанти відповідей

0–20 °С, 7 діб;

5–15 °С, 8 діб;

5–15 °С, 25 діб;

0–20 °С, 25 діб;

Запитання 19

Меланж – це:


варіанти відповідей

суміш сухого порошку жовтка і білка;

сухий порошок жовтка;

сухий порошок білка;

сухий омлет

Запитання 20

«Міражні яйця» – це такі:


варіанти відповідей

уражені патогенними грибами;

з непрозорим вмістом;

незапліднені;

жовток яких присох до шкаралупи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест