Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 3 жовтня 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 271 раз
11 запитань
Запитання 1

Органічні високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот

варіанти відповідей

ліпіди

вуглеводи

білки

нуклеїнові кислоти

Запитання 2

Органічні нерозчинні у воді сполуки, що складаються з жирних кислот та спиртів

варіанти відповідей

ліпіди

вуглеводи

білки

нуклеїнові кислоти

Запитання 3

Органічні речовини, що беруть учась в побудові клітин та органів, а також ферментів, антитіл, гормонів тощо

варіанти відповідей

білки

ліпіди

вуглеводи

нуклеїнові кислоти

Запитання 4

При розщеплення жирів виділяється така кількість енергії:

варіанти відповідей

17,6 кДж

16,7 кДж

38,9 кДж

4 кДж

Запитання 5

Добова потреба в жирах становить:

варіанти відповідей

100-110 г

200-250 г

300-500 г

10-20 г

Запитання 6

Основним джерелом енергії для організму є

варіанти відповідей

білки

ліпіди

вуглеводи

нуклеїнові кислоти

Запитання 7

При постпанні з їжею вуглеводів в надлишку вони перетворюються на:

варіанти відповідей

білки

жири

не перетворюються

воду

Запитання 8

Вуглеводи у вигляді глікогену містять у:

варіанти відповідей

печінці

м'язах

шлунку

мозку

Запитання 9

Осноним джерелом мінеральних речови є:

варіанти відповідей

рослинні продукти

тваринні продукти

бактерії

білки

Запитання 10

Добова потреба людини у воді становить:

варіанти відповідей

1,5-2 л

до 1 л

2-3 л

5 л

Запитання 11

Який вітамін може синтезуватися в організмі людини?

варіанти відповідей

А

С

Д

В

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест