Значення компонентів харчових продуктів. Вітаміни

Додано: 2 листопада 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 123 рази
12 запитань
Запитання 1

При розкладані 1 г яких речовин утворюється найбільша кількість енергії

варіанти відповідей

вуглеводи

  жири

білки

Запитання 2

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

  вуглеводи

  жири

  вітаміни

 мінеральні речовини 

Запитання 3

Сукупність змін, що відбуваються з речовинами від моменту їх надходження в організм до моменту утворення кінцевих продуктів

варіанти відповідей

  Обмін речовин

  Виділення

 Травлення

Запитання 4

Основний будівельний матеріал для клітин - це

варіанти відповідей

  жири

   вуглеводи

 білки

 вітаміни

Запитання 5

Відсутність у їжі хоча б одного з вітамінів протягом тривалого часу називається: 

 

варіанти відповідей

 Ацидоз

 Гіпервітаміноз

Авітаміноз

  Гіповітаміноз

Запитання 6

При дефіциті вітаміну С у людини можуть виникнути такі симптоми: кровоточивість ясен, зниження опірності організму до інфекцій, порушення синтезу білків. Що це за хвороба? 

варіанти відповідей

Анемія

  "Бері-бері"

 Рахіт

 Цинга

Запитання 7

Виберіть правильне твердження щодо вітамінів:

варіанти відповідей

 Всі вітаміни розчиняються у воді

  Внаслідок тривалого зберігання, теплової обробки їжі вітаміни руйнуються

Надлишок вітамінів не шкодить здоров'ю людини

  Вітаміни можна отримати лише з тваринної їжі

Запитання 8

Яких речовин в раціоні найменше?  


варіанти відповідей

 білків

жирів

 вуглеводів

  вітамінів

Запитання 9

Гіповітаміноз - це  

варіанти відповідей

відсутність вітамінів 

 нестача вітамінів

  надлишок вітамінів

добова норма вітамінів

Запитання 10

Від чого залежить інтенсивність обміну речовин та перетворення енергії


варіанти відповідей

 добові і сезонні зміни в природі

  фізичне і розумове навантаження

  споживання їжі

  всі відповіді вірні

Запитання 11

З переліку виберіть жиророзчинні вітаміни 

  

 

варіанти відповідей

 А

  Р

С

D

К

 Е

Запитання 12

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D:

  

 

варіанти відповідей

 печінка тріски, яйця, молоко

 овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби         

 фрукти, ягоди

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест