Значення овочів у харчуванні людини. 5-6 класи

Додано: 7 травня
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
9 запитань
Запитання 1

До хачових продуктів рослинного походження належать:

варіанти відповідей

картопля

риба

яйця

сіль

Запитання 2

Які продукти належать до овочів;

варіанти відповідей

капуста

горіхи

яблука

полуниця

Запитання 3

Овочі не є основним джерелом:

варіанти відповідей

вітаміну С

каротину

білків

вуглеводів

Запитання 4

Яку назву мають страви, приготовлені без м'яса:

варіанти відповідей

сироїдні

м'ясоїдні

вегетаріанські

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

холодна страва, що готується з різних сирих, запечених, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів

страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів,основний інгредієнт - буряк

страва, що подається після обіду, тобто основних страв ( наприкінці трапези)

Запитання 6

Вінегрет -

варіанти відповідей

салат з філе оселедця,овочів, яєць

гарнір з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки

страва із суміші картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі та цибулі

салат із вареної,сирої,свіжої моркви та капусти

Запитання 7

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

салатними заправками, майонезом, сметаною

лимонним соком,приправами

кетчупом,водою,сиром

Запитання 8

Що неприпустимо для виготовлення та подачі салату:

варіанти відповідей

брудні краї посуду для салату

продукти акуратно нарізані

зів'яла зелень

колір,смак відповідає продуктам

Запитання 9

Яке значення для людини мають овочі:

варіанти відповідей

лікувальне

дієтичне

збуджують апетит

сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

негативно впливають на травлення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест