ТренІнг «Здорове харчування, як складова здорового способу життя»

Про матеріал

На тренінгу ви дізнаєтесь:

що корисно і не корисно їсти;

про наслідки надмірного вживання їжі і навпаки недоїдання;

чому потрібно дотримуватись режиму прийняття їжі;

дізнаєтесь, що раціональне харчування – це смачна та поживна їжа;

усвідомити, що без нормального вживання здорової їжі, людина не може бути абсолютно здоровою;

поділитесь особистим досвідом здорового харчування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТренІнг «здорове харчування, як складова здорового способу життя»

Номер слайду 2

Тренинг «здорове харчування, як складова здорового способу життя»Мета: ознайомитися з інформацією про корисне для здоров'я харчування; з наслідками нездорового харчування; пояснити взаємозв'язок між здоровим харчуванням та здоровим способом життя. На тренінгу ви дізнаєтесь: що корисно і не корисно їсти; про наслідки надмірного вживання їжі і навпаки недоїдання; чому потрібно дотримуватись режиму прийняття їжі; дізнаєтесь, що раціональне харчування – це смачна та поживна їжа; усвідомити, що без нормального вживання здорової їжі, людина не може бути абсолютно здоровою; поділитесь особистим досвідом здорового харчування. Виробляючи у собі вміння самостійно приймати рішення, ви зможете правильно вибирати продукти, вживати лише корисну їжу.

Номер слайду 3

Тест“Чи правильно я харчуюсь”Їжу вживаю 3-4 рази на день, у певний час, не частіше, ніж через 3-4 години. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів

Номер слайду 4

2. Пережовую їжу повільно і ретельно. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 5

Ввечері не п’ю міцний чай, каву. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 6

Цукор замінюю медом, фруктами, ягодами. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 7

Білий хліб їм якомога рідше, а житній частіше. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 8

Намагаюся обходитись без солі. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 9

Воду п’ю невеликими порціями. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 10

Їжа має бути свіжо приготовленою, не надто гарячою чи холодною. Завжди – 2 балиІноді – 1 бал. Не дотримуюсь – 0 балів. Тест“Чи правильно я харчуюсь”

Номер слайду 11

Оцінка результатів: якщо сума балів дорівнює 18 – харчування повністю відповідає вимогам до раціонального харчування, 16-17 – близьке до правильного, 10-15 – задовільне, менше 10 – незадовільне.

Номер слайду 12

Що таке раціональне харчування?Раціональне харчування – це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійної і смачної їжі, яка містить оптимальну кількість різних речовин, необхідних для його розвитку і функціонування.

Номер слайду 13

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ. Той, хто дбає про своє здоров’я, має дотримуватися трьох принципів раціонального харчування: Помірність;Різноманітність;Збалансованість.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ПРАВИЛА АДЕКВАТНОГО ХАРЧУВАННЯ1.Їж 3-4 рази на день, у певні години, не частіше, ніж через 3-4 год.2. Пережовуй їжу повільно і ретельно.3. Ввечері не пий міцного чаю, кави.4. Цукор заміни медом, ягодами, фруктами.5. Їж якомога менше білого хліба, а більше-житнього.6. Уникай надто жирної їжі.7. Не досолюй страв.8. Воду пий невеликими ковтками.9. Вживай свіжі, теплі страви. ПАМ’ЯТАЙДодержуючи правил адекватного харчування, ви надовго збережете своє здоров’я.

Номер слайду 17

Білки - будівельний матеріал організму

Номер слайду 18

Вуглеводи забезпечують роботу м'язів

Номер слайду 19

Жири забезпечують організм теплом

Номер слайду 20

Продукти багаті на вітаміни

Номер слайду 21

Мінеральні речовини. Сприяють утворенню та роботі кісткової тканини. Забезпечують і нормалізують всі обмінні процеси. Підтримують кислотно-лужний баланс. Забезпечують процес кровотворення, а також згортання крові. Беруть участь у побудові тканин організму. Зміцнюють імунітет. Виводять холестерин. Посилюють активність тих чи інших ферментів, гормонів і біологічно активних речовин.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ТОП – 3 УЛЮБЛЕНІ СТРАВИ

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Отруєння може бути спричинене продуктами: з простроченим терміном реалізації; ураженими гниллю чи пліснявою; з неприємним запахом і нетоварним виглядом; з пошкодженою упаковкою; купленими на стихійних ринках; тими, що неправильно зберігалися чи оброблялися; вирощеними на забруднених територіях; тими, що містять алкоголь.

Номер слайду 26

«Антиреклама»Ми всі звикли бачити на вітринах магазинів, на сторінках газет, на екранах телевізорів і просто на дошках оголошень рекламу тих чи інших продуктів, виробів і послуг. Вся ця реклама закликає «спробувати», «скористатися», «не пройти повз», «не відмовитися» і т.п. Ми ж пропонуємо придумати «антирекламу» певних продуктів харчування. Завдання: Ви повинні розрекламувати продукти шкідливі для здоров’я з найгіршою точки зору, так що б ніхто не захотів ці продукти купувати і вживати, а всім би відразу захотілося бігти повз цих продуктів харчування і ніколи більше про них не згадувати. У антирекламних цілях можна використовувати такі продукти, як кириешки, газовані напої, чіпси, локшину швидкого приготування, чупа-чупс, супи швидкого приготування, жувальні гумки, гамбургери, хот-доги, «Марс», «Снікерс», попкорн і інші.

Номер слайду 27

Притча про крамницю бажань. Одній жінці приснився дивний сон. На вулиці незнайомого міста – крамниця з вивіскою: «Тут здійснюються ваші мрії». Заходить жінка до крамниці, а за прилавком – сам Господь Бог. Жінка запитала:- Чи справді я тут можу одержати все, чого забажаю?- Звичайно!– Тоді я хочу здоров'я собі і своїм близьким, успішну кар’єру, хороших друзів, достаток…Бог простягнув жінці малесеньку торбинку.- Як, я хочу так багато, а торбинка така маленька? Невже все це там помістилось?- Хіба ти не знаєш? Ми продаємо лише насіння, а що з нього виросте – залежить лише від тебе.

Номер слайду 28

Який висновок з цієї притчі ми можемо зробити відповідно до теми сьогоднішнього заняття? Яких правил роботи ми дотримувалися сьогодні найкраще? А які правила найчастіше порушувались?Чи справдились ваші очікування від уроку?

Номер слайду 29

На користь правильного харчування свідчать деякі історичні факти: В XVII столітті адмірал англійського флоту в битвах з іспанською флотилією не втратив жодного солдата, а від цинги, що спалахнула на кораблях, у нього загинуло 800 чоловік з 1 000. Відсутність вітамінів в їжі виявилася небезпечніше ворогів. Після завезення цукру, борошна і консервів на Алеутські острови в 1912 році, у дітей поширився карієс зубів і вже у 1924 році майже усе молоде населення Алеут, яке вживало завезену їжу, страждало від карієсу.

pptx
Додано
25 серпня 2023
Переглядів
352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку