Тваринні угруповання.

Про матеріал
Біологія 7 клас. Тема: Тваринні угруповання. Допоміжний матеріал до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 56. Тваринні угруповання

Номер слайду 2

Тварини можуть збиратися разом, утворюючи скупчення та угруповання. Етолог К. Лоренц довів, що всі угруповання тварин можна розділити на дві групи. Перша з них — анонімні угруповання, які не мають якоїсь певної структури. Друга — індивідуалізовані угруповання, які мають певну структуру і в яких кожна тварина виконує ту чи іншу роль.

Номер слайду 3

Анонімні угруповання тварин Анонімні – це угрупування тварин, в яких відсутня складна структура взаємовідносин між окремими особинами. Тварини з анонімних угруповань відрізняють членів своєї групи від інших тварин цього виду. Але вони не розрізняють членів групи між собою. Часто для впізнавання використовується запах: ця особина пахне, як член нашої групи,— значить, вона «своя».

Номер слайду 4

Індивідуалізовані угруповання тварин Індивідуалізовані угруповання - мають певну структуру в якій кожна тварина виконує ту чи іншу роль. Індивідуалізовані угруповання побудовані на особистих контактах тварин між собою. У них кожна тварина відіграє певну роль, тому там можна побачити ватажків. Ватажки відіграють головні ролі — домінують над іншими членами групи. Але водночас таким групам притаманні і родинні, і дружні відносини.

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
1409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку