Урочиста частина випускного вечора

Про матеріал
Урочиста частина випускного вечора. Зоряне небо! Споконвіку воно супроводжувало земне життя наших пращурів. Ясним сонячним днем і погожої зоряної ночі, ранніми осінніми вечорами та весняними ранками небесні світила були разом з людиною, з її радощами і печалями, буднями і святами.
Перегляд файлу

(Звучить мелодія)

Ведучий. О школо рідна! Ти – як зірка в небі

                 Серед складних зіркових поєднань.

            Ми тягнемося завжди всі до тебе

            Бо у тобі скарбниця наших знань.

Ведучий.  О школо рідна! Ти – світило в небі,

                   У тьмі прозрінь і мороці доріг,

                    Ми   все життя вертатимем до тебе

                     Переступаючи із трепетом поріг.

Ведучий.  Зоряне небо! Споконвіку воно супроводжувало земне життя наших пращурів. Ясним сонячним днем і погожої зоряної ночі, ранніми осінніми вечорами та весняними ранками небесні світила були разом з людиною, з її радощами і печалями, буднями і святами.

Ведучий.  Небо здавалось давнім українцям то полем, то морем, то просто кленовим листком, на котрому написані Сонце, Місяць і зорі, хмари здавались лісами, дібровами, зорі – копами на полі або листом на воді, Сонце – соколом, блискавка – терном.

Ведучий.  Згодом люди помітили, що небесні світила утворюють групи, які назвали сузір'ями. Існують сузір'я Скорпіона, Оріона… Всіх їх об'єднували в Галактику, яку стародавні греки назвали «галаксіао», тобто «молочне коло», а українці – просто Чумацький Шлях. А чи не відбулись якісь зміни на нашому зоряному небі, у Всесвіті?

Ведучий.  – Бачу, бачу! З'явилась молода Галактика під назвою «Веселохутірська». Спектральний аналіз доводить, що 2015 року їй виповнилося  62 роки.

Ведучий.  У мене є багато доказів, що всі зірки, навіть у цій Галактиці, не могли виникнути одночасно. Серед них, безперечно, є і старші, і молодші.

Ведучий.  Можливо, народження зірок відбувається і в наш час? А що ними рухає?

Ведучий.  Це безперервне шкільне життя.

Ведучий.  І це життя міститься у самому центрі Галактики і забезпечує її рух та повернення на свою орбіту від лінії старту – 1 вересня – до фінішу – 31 травня.

 

 

Ведучий.  У цій галактиці навколо великих яскравих сузір'їв можна помітити, як рухається багато-багато зірочок.

Ведучий. Нещодавно вражаюча сенсація здивувала весь світ: всі шпальти газет, найвідоміші журналісти лише те й робили, що дискутували щодо цього питання.

Ведучий.  І як ви гадаєте, що ж це? Виявляється, українські вчені відкрили нову галактику.  В ній уже протягом сімнадцяти років яскраво світять 9 гарячих, енергійних, веселих зірочок.

Ведучий.  Палають в небі зірочки ліхтарями людської долі, перед далекою дорогою в життя загадайте кожний своє бажання. Сьогодні ці зірки Ваші. Бажаємо, щоб Ваш вогонь розгорівся з новою силою і не згасав, щоб завтра в країні самостійного життя, куди Ви відпливаєте, він осявав Ваш шлях і зігрівав Ваші душі.

Ведучий.  У яскравій та неповторній галактиці нашої школи найяскравішими зірками сяють для нас випускники. Сьогодні  у нас яскраво сяє не одна зірка, а цілий зорепад. Ось настає справжня зіркова мить нашого вечора.

Ведучий.  Полинула думка до сонця й зірок, щоб глянути на трепетну землю, на якій  відкриваються нам, на зелено-блакитному обличчі планети наше майбутнє!

Ведучий.  Ось – майбутнє України! Випускники!

Ведучий.  Які високими спортивними  досягненнями славлять наш рідний край.

Ведучий.  Неповторними талантами підносять культуру!

Ведучий.  Клопіткою працею бережуть добробут України!

Ведучий.  Зустрічаймо  випускників 2015 року. (Звучать фанфари).

Ведучий.  Антосик Артем Васильович.

Ведучий.  Бреус Олександр Станіславович.

Ведучий.  Гродська Вікторія Михайлівна.

Ведучий.  Колюка Кароліна Сергіївна.

Ведучий.  Моложавий Володимир Володимирович.

Ведучий.  Моложава Вікторія Вікторівна.

Ведучий.  Потапова Дарина Андріївна.

Ведучий.  Толкус Юлія Дмитрівна.

Ведучий.  Чорненко Вадим Сергійович.

Ведучий.  Клас великих оптимістів, які вірять,

                  Не тільки у себе,

                  А й у світле майбутнє держави

                  Вони – життєдайні та енергійні.

Ведучий.  Клас веселий і кмітливий, може витримати все:

                   Будь-які перепони та перешкоди

                   З легкістю проходять, посміхаючись.

                    Девіз класу: «Один за всіх і всі за одного».

Ведучий.  Вечір присвячений випуску 2015 року дозвольте вважати відкритим. (Звучить гімн).

Ведучий.  Хвилина мовчання – затихли всі кроки,

                  Скорботи хвилина, громада мовчить.

                  Ніколи нехай не вертаються роки

                  Димами не вкриється неба блакить.

 (Звучить Метроном)

Ведучий.  Для зачитання наказу про випуск11 класу та вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 2015 року  надається заступнику з НВР Палій Л.В. та директору НВК Домаш Л.Д.

Ведучий.  Дорогі випускники,  до вас звертається_____________________________________________________.

Ведучий.  Шановні випускники, Вас вітає _______________________________________________________________.

Ведучий.  Дорогі випускники,  до вас звертається_____________________________________________________.

 

Ведучий.  Дитинство минуло. Воно відходило по краплині, тихо й непомітно, з першими літерами на дошці, з коротеньким платтячком, з пронизуючими дзвінками, які дорожчі за всі теореми на світі, зі знайомим, звичним голосом першої вчительки.

Ведучий.  Пам'ятайте її завжди. Вона, як мама і тато – єдина і неповторна, тому що – перша. Це до Вас, шановна Валентино Олександрівно, зверені вдячні погляди випускників. Подивіться, які вони красиві і зовсім дорослі. І саме зараз вони чекають Вашого напутнього слова.

Ведучий.  Слово для привітання надається першій вчительці випускників Безуглій Валентині Олександрівні.

Ведучий.  Хвилюючий сьогодні день не лише у наших випускників. Не менше хвилюють і їхні батьки. Так шалено б'ється серце, а то зовсім десь зникає його стукіт… І тато, і мама ще пам'ятають себе такими ж юними, свій випускний. А тут така несподіванка: красуня-донька на високих підборах або ж серйозний син, вищий за тата. Ще зовсім нещодавно тримали їх на руках, безпомічних немовлят. А сьогодні вони вилітають з батьківського гнізда.

Ведучий.  Всі батьки сьогодні хвилюються і радіють за своїх дітей. Більше не будуть вони щоранку проводжати своїх дітей до школи, ходити на батьківські збори, перевіряти щоденники своїх синів і доньок.

Ведучий.  А зараз слово надається класному керівникові 11 класу Ніковській Наталії Іванівні, яка проведе символічні батьківські збори, останні у шкільному житті їхніх дітей.

Ведучий.  Дорогі випускники! Не ображайтесь, що ми сьогодні так багато звертаємось до Вас, не даємо Вам змоги сказати про свої почуття, Просто нам хочеться сказати Вам на прощання багато гарних слів, щоб це свято запам'яталось Вам назавжди, залишилось світлим спогадом на все життя.

Ведучий.  Попереду ціле життя переліт,

                  Будуть шторми і спрага в дорозі.

                  Якщо стомишся й очі щипатиме піт,

                  Якщо ти засумуєш, затужиш в тривозі,

                  Згадай те гніздо, де ти ріс і мужнів,

                  Згадай наше море, і поле, і трави,

                  І вічну тривогу своїх матерів,

                  І школу, і друзів своїх нелукавих.

Ведучий.  Шановні батьки випускників ми запрошуємо вас благословити своїх дітей у доросле життя.

Батьки. Дорогі наші діточки!

               Сипемо на Вас жито,

               Щоб було добре Вам жити,

               Сипемо ще й овес,

               Щоб Вами пишався рід наш увесь.

               Ще й хміль і квіти,

               Щоб Ви були щасливі, наші діти.

               Будьте ж багаті, як земля,

               А щасливі, як весна

               Частіше прилітайте до батьківського гнізда.

               З усього вам щасти: із роси, із води.

               Щоб з толком та до пуття

               Ви прожили усе життя.

Хочемо звернутися до всіх працівників нашого навчально-виховного комплексу і дозвольте Вам висловити від імені всіх батьків випускників щирі почуття вдячності, поваги і любові. Кожній дитині ви віддали часточку своєї багатої, щирої душі, наділили своєю мудрістю, досвідом, знаннями. Шкільне життя дарувало радість перемог і гіркоту розчарувань, але Ви завжди підтримували і захищали наших дітей! Спасибі Вам за теплоту душі і доброту! 

 

Ведучий.  А зараз. Як ви вже здогадались, наш традиційний «Мамин вальс». (Звучить вальс, батьки танцюють із дітьми).

 

Ведучий.  Дорогі друзі! Ще не раз у цьому залі лунатимуть і сміх, і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками.

Ведучий.  А ви, дорогі випускники, востаннє стоїте у цьому святковому залі. Запам'ятайте себе такими: молодими, гарними, романтичними. З іскорками довіри до життя, надії на здійснення всіх мрій і сподівань.

Ведучий.  І якщо у дорослому житті у вас траплятимуться хвилини відчаю і розлуки, якщо доля буде несправедливою до вас, якщо зустрінуться на Вашому шляху лихі люди, згадайте оце свято, своїх друзів дитинства і Вам стане легше, ви відчуєте себе не такими самотніми.

Ведучий.  Ще будуть сьогодні танці, сміх, радість, погляд крадькома, передчуття чогось незвичайного.

Ведучий.  А зараз наші випускники з нетерпінням чекають миті, щоб розповісти всі непідготовлені домашні завдання і отримати від Вас всіх найвищі бали.

 

Виступ випускників.

 

 

 

 

 

Ведучий.  Дорогі випускники 2015 року! Палають в небі зірочки, як ліхтарики людської долі. Перед далекою дорогою життя ви загадали свої бажання. Нехай всі вони здійсняться.

Ведучий.  В українську державність ми віруємо, українську державність ми ісповідуємо, - в її неминучості ми переконані. Для нас вона є певної міри живою реальністю, бо ми її носимо в серці, бо її духом, потребами овіяне все життя.

Ведучий.  Урочиста частина випускного вечора з нагоди вручення атестатів учням Веселохутірського навчально-виховного комплексу імені Володимира Лук'янця оголошується закритим. (Звучить гімн).

Ведучий.  Дорогі випускники! Зараз у вас настає ота хвилина, яку можна сприймати як межу між дитинством і дорослим життям. Ви підете в це життя шляхами, які наворожила вам доля.

Ведучий.  За добрим слов'янським звичаєм, всім, хто вирушає в дорогу. Стелять на удачу рушник, щоб шлях був чистим, гарним і квітучим, як оті рушники.

Ведучий.  А розстелять ці рушники перед своїми дітьми материнські руки. Найтепліші, найдобріші, найрідніші.

( Матері розстеляють рушники, звучить пісня «Рідна мати моя»)

Ведучий

Рушник – на щастя-долю оберіг,

Прийміть в дарунок від своєї мами.

Щоб він завжди вас у путі беріг.

Й вертав додому рідними шляхами.

Ведучий

Ідіть вперед,

Не бійтесь перешкод

Для вас відкриті всіх наук дороги.

Ведучий

А мамин рушничок

Хай прокладе  щасливий шлях

До звершень й перемоги.

Ведучий

Нехай вас Бог благословить,

Дарує Божа Матір сили!

Трудіться, радуйтесь, ростіть,

Нехай міцніють ваші крила!

docx
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку