Урок доброти "Беззахисні перед війною : порятунок тварин Херсонщини"

Про матеріал
Рекомендовано для роботи з учнями 5-6 класів. 4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин. Виховуємо гуманне та дбайливе ставлення до тварин, почуття відповідальності за тих, кого ми приручили ; поглиблюємо знань школярів про актуальну на сьогодні проблему безпритульних тварин в Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок доброти

Номер слайду 2

Беззахисні перед війною: порятунок тварин Херсонщини

Номер слайду 3

4 жовтня -Всесвітній день захисту тварин Всесвітній день тварин (World Animal Day) — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, так як щодня тварини опиняються на межі зникнення .📌 Історія цього дня починається з 1925 року, коли його вперше організував у Берліні німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн.📌 Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня. Датою свята обрано 4 жовтня, оскільки в цю дату католики шанують пам'ять святого Франциска Ассізького, покровителя і захисника всіх тварин. 📌 1931 року міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), одноголосно ухвалив пропозицію оголосити 4 жовтня всесвітнім днем тварин.📌 Ідея проведення подібного дня прижилася по всьому світу і в 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже в 66 країнах світу.✅ День захисту тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.

Номер слайду 4

Всесвітній день захисту тварин нагадує нам про важливість створення мирного світу, в якому всі живі істоти можуть жити без страху та насильства. Війна завжди призводить до численних людських трагедій, але вона має наслідки й для тварин, які також потрапляють під її вплив. В Україні, після повномасштабного вторгнення рф у 2022 році, багато сімей, які втікали зі своїх домівок через бойові дії, не мали можливості забрати своїх домашніх улюбленців з собою. Це призвело до того, що тварини залишилися без притулку, їжі та догляду. В районах, де ведуться бойові дії, зруйновано житлові будинки, ферми, зоопарки… Ускладнено доставку корму та води для тварин. Бойові дії змінили природні середовища існування диких тварин, що призвело до їхнього переміщення, стресу та, в деяких випадках, смерті. Для України важливо не тільки дбати про людей, але й пам'ятати про беззахисних тварин, які також потребують захисту та допомоги. Після завершення бойових дій в Україні потрібна буде велика робота з реабілітації та реінтеграції тварин, які постраждали від війни.

Номер слайду 5

Кожен новий день на Херсонщині – виклик та випробування. Величезна кількість собак і котів, диких та свійських тварин, які гинуть, страждають від обстрілів, губляться, втрачають своїх господарів і домівки — це ще одна страшна сторінка наслідків військових дій на території України. Через війну зросла кількість безпритульних тварин. За даними дослідження українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» чотирилапі залишаються без дому по всій країні: у тилових областях зріст становить – 20%, у прифронтових – 60%, а на лінії фронту – 100%.

Номер слайду 6

 Voluntas (вільне волевиявлення) → лат. volō (бажання, намір)) — це особа, яка добровільно віддає свій час, енергію та навички для допомоги іншим або підтримки різних благодійних та громадських ініціатив. Волонтер – це людина, яка займається добрими справами із власної ініціативи та не має прибутку зі своєї діяльності. Волонтери підгодовують вуличних тварин, за можливості шукають їм господарів, займаються просвітницькою діяльністю щодо гуманного ставлення до тварин.

Номер слайду 7

Притулки Херсонщини. Міський комунальний притулок для тварин «ГАРАНТІЯ»

Номер слайду 8

Волонтери Херсонщини. Благодійний фонд «12 ВАРТОВИХ»

Номер слайду 9

Волонтери Херсонщини. Благодійний фонд «12 ВАРТОВИХ»

Номер слайду 10

Волонтери Херсонщини. ХОГО "Захист безпритульних тварин "ШАНС"

Номер слайду 11

Волонтери Херсонщини. Притулок для тварин «МІШАНЯ»

Номер слайду 12

Команда благодійного фонду “Україна. Об'єднанні у різноманітності” м. Херсон

Номер слайду 13

Волонтери Херсонщини

Номер слайду 14

Волонтери Херсонщини

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Порятунок тварин після підриву Каховської ГЕС Ще однією страшною віхою для тварин України та їхніх захисників став підрив Каховської ГЕС. За лічені години вода накрила будинки та двори, поставивши на межу виживання не лише людей, а й тварин. Велика кількість небайдужих людей долучилася до евакуації і допомоги тваринам. Люди приїздили з різних кінців країни до територій, затоплених після руйнації Каховської ГЕС, щоб вивозити звірів. Волонтери вивозили тварин на човнах і відправляли до притулків. Підрив Каховської ГЕС забрав життя величезної кількості тварин.

Номер слайду 17

Порятунок тварин після підриву Каховської ГЕС

Номер слайду 18

Обери улюбленця з ПРИТУЛКУ!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Мурал «Сім’я для чотирилапого» м. Київ

Номер слайду 22

ДОПОМОЖЕМО БЕЗПРИТУЛЬНИМ ТВАРИНАМ РАЗОМ!

pptx
Додано
26 вересня
Переглядів
6
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку