Урок та Презентація на тему "Хліб всьому голова"

Про матеріал
Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, бережливе ставлення до хліба, прищеплювати любов та повагу до професі ї хлібороба.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хліб! У пошані до нього. Схилімо низько чоло. Хліб! Це святіше святого,Сонце, життя і тепло…Хліб - усьому голова!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пахне хліб,Як тепло пахне хліб!Любов’ю трударів,І радістю земною,І сонцем, що всміхалося весною,І щастям наших неповторних діб –Духмяно пахне хліб!

Номер слайду 4

Пісня. Гостинність. Праця. Щастя. Добробут. Життя. Достаток. Тепло. Хліб

Номер слайду 5

Гра «Хто краще і більше»Бублики. Рогалики. Булочки. Тістечка. Батони Сушка. Пампушки Коровай. Сухарі Пиріжки Багети

Номер слайду 6

З одної зернини можна отримати 20 мг борошна. Для виготовлення 1 батона треба змолоти приблизно 10 тис. зернин. Скільки потрібно змолоти зернин для 2 батонів, 3, 4, 5 …?

Номер слайду 7

- Хліб на столі – велика радість людям! Свіжий, духмяний, він увібрав у себе тепло сонця, всю щедрість матінки – землі, всю наснагу й невтомність людської праці.

Номер слайду 8

Хліб на нашому столі з’являється завдяки нелегкій праці людей 120 професій

Номер слайду 9

Для перевірки схожості насіння взяли 70 насінин пшениці. Проросло 59. Скільки зерен не проросло?11“Поможи, Боже, рано почати й рано скінчити – хай легко почнеться і ще легше скінчиться”.

Номер слайду 10

Встановіть порядок професій1. Пекар2. Тракторист3. Мельник.4. Комбайнер5. Шофер6. Сівальщик7. Продавець

Номер слайду 11

70 м20 м40 м30 м50 м10 м

Номер слайду 12

fillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка                      А ми зерно сіяли, сіяли. У земельку чорную, свіжую.І з’явились перші листочки,А з них повні, тугі колосочки. (руки вгору)До сонечка повернулись. (повернулись до вікна)І сонечку усміхнулись. Вітер колоски гойдає,До землі їх нахиляє. Вони з нею розмовляють,А діти тихенько за парти сідають.    

Номер слайду 14

Полтавська область. На печі, на печіСмачні гарячі калачі. Хочеш їсти калачі,Не лежи на печі.

Номер слайду 15

Для приготування трьох горщиків галушок потрібно:6 яєць3 склянки кислого молока12 склянок пшеничного борошна. Яка кількість кожного продукту потрібна для приготування 5 горщиків галушок?

Номер слайду 16

Після обіду в хлібному магазині залишилося 8 буханок хліба, а батонів — у 2 рази більше. Скільки всього буханок хліба і батонів залишилося в хлібному магазині після обіду?1) 8 . 2 = 16 (б.)2) 8 + 16 = 24 ( б. і хл.)

Номер слайду 17

А чи знаєте ви, що якщо після обіду кожний залишить шматок хліба, то: Ми втратимо хліба за день; Протягом місяця – За 3 місяці – За рік – хліба.60 кг;180 кг;720 кг2 кг

Номер слайду 18

У Києві відкрили музей хліба в 1983 році, в якому зберігаються зразки випічки з різних регіонів України, знаряддя праці хліборобів, зернові культури та ін. Музей хліба зберігає пам’ять про традиції хліборобства на території України зі стародавніх часів і до сучасності.

Номер слайду 19

Вікторина «Все  про хліб»1. В чому різниця між озимою і яровою пшеницею?    2. Куди зерно везуть після збору? 3. Де зерно перетворюють у борошно? 4. Про нього говорять: «…… - всьому голова».  5. Батьківщина хліба … .  6. Пшеничний хлібець у вигляді кільця із заварного крутого тіста.  7. Дитяча гра, що отримала назву на честь цього хліба. Їм величають іменинника.   8. Гостей зустрічають . ...     

Номер слайду 20

Не топчи хліба, не кидай недоїденого, не гордуй ним. Побачиш хліб — нахились, підніми, очисти його від пилу, поклади осторонь. Нехай з’їдять його птахи. Про людину суди з того, як вона шанує хліб. Твої батько й мати дали тобі перший хліб — твій обов’язок дати їм останній. Не відрізуй собі шматок хліба більший, ніж можеш з’їсти. Пам’ятай про тих, кому через це може не дістатися ані крихти. Якщо людина попросила хліба в тебе — переламай свій шматок навпіл, навіть, якщо він у тебе останній. — Якщо у домі пахне хлібом — тут злагода і щастя, якщо в державі колосяться хлібні поля — тут мир і достаток. — Шануйте, діти, хліб та працю хліборобів !Правила поваги до хліба Якщо кожен житель нашої країни щодня викидатиме по скибочці хліба вагою 20 г, то збитки становитимуть 1,5 млн. тон зерна.

Номер слайду 21

Слава миру на землі! Слава хлібу на столі! Слава тим, хто хліб ростив! Не жалів праці і сил!

Номер слайду 22

Зерноочисна машина за 6 хвилин очищає 90 кг зерна. Скільки зерна очищає машина за 1 хв.?Зерносушилка за 1 хв. просушує 26 кг зерна. Скільки зерна вона просушить за 3 хв.?Де кожний вміло робить, там пшениця родить.

Номер слайду 23

З одної зернини можна отримати 20 мг борошна. Для виготовлення 1 батона треба змолоти приблизно 10 тис. зернин. В світі з’їдають більше 9 млн. буханців хліба щодня.. Самий великий буханець спекли в Акапулько, довжина – 9200м у 1996 році.

Номер слайду 24

Норма вживання  хліба за  добу  для дітей 120-300г р. Підліткам 350-400 гр. Дорослим 330 р. Більш всього потрібно хліба вживати  людям що займається фізичною працею. Їм потрібно 800 гр.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дмитрієва Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 грудня 2021
Переглядів
3458
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку