Узагальнення по темі "Тиск. Закон Архімеда. Плавання тіл"

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення та систематизації знань по темі "Тиск. Закон Архімеда. Плавання тіл". Містить авторські завдання, які пов'язані зі звичними речами та життям учнів, а тому формують розуміння місця фізичних знань у навколишньому світі та побуті. Також тут є місце креативності - у першій задачі кожен учень може використати власну масу для обчислень, а в задачі про будинок потрібно поміркувати яка висота вказаного поверху. Завдання підібрані на застосування базових формул, містять яскраві зображення, що дозволить використати матеріал для дітей з ООС.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення з теми “Тиск. Закон Архімеда”

Номер слайду 2

Пригадай. Обчисли тиск, який ти створюєш на підлогу своєю вагою. Площа ступні приблизно 150 см² Тиск – що це?Як обчислити тиск твердого тіла?

Номер слайду 3

Пригадай. Сформулюйте закон Паскаля. За якою формулою обчислюється гідростатичний тиск? Як рідини створюють тиск?

Номер слайду 4

Розв’язування задач. Який тиск чинить Кока Кола на дно пляшки? Густина газованки 1040 кг/м³, а висота маленької пляшки 23 см.

Номер слайду 5

Пригадай. У якому пристрою застосовується закон Паскаля?Більший поршень гідравлічної машини, площа якого 300 см2 створює силу тиску 672 Н. Яка сила діє на менший поршень, площа якого 10 см2?

Номер слайду 6

Пригадай. Як гази створюють тиск? Які особливості атмосферного тиску?Яке значення атмосферного тиску покаже барометр на 9 поверсі будинку? Вважай що будинок розміщено на нульовому рівні.

Номер слайду 7

Запитання для фронтального опитування. Сформулюйте закон Архімеда. Як обчислити виштовхувальну силу Архімеда?

Номер слайду 8

Запитання для фронтального опитування. Сформулюйте умови плавання тіл.

Номер слайду 9

Розв’язування задач. Яка архімедова сила діє в повітрі на повітряну кулю, об’єм якої дорівнює 250 м3? Густина повітря 1,29 кг/м3

Номер слайду 10

Розв’язування задач. Три кульки наповнили гелієм (густина 0.18 кг/м³), азотом (густина 1.25 кг/м³) та вуглекислим газом (густина 1.98 кг/м³). Що відбудеться з цими кульками у кімнаті? Густина повітря 1.29 кг/м³.

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
Інкл
Додано
7 червня
Переглядів
313
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку