Відеопрезентація "Вистояли - переможемо!"

Про матеріал
Відеопрезентація до річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Для проведення виховних заходів з учнями 5-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вистояли – переможемо!»До річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну

Номер слайду 2

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Номер слайду 3

Спусковим гачком для початку збройної агресії росії проти України стала Революція гідності (21 листопада 2013 року – 20 лютого 2014 року), коли українці повстали проти узурпації влади корумпованим кланом президента Віктора Януковича та зміни зовнішньополітичного курсу з євроінтеграційного на проросійський.

Номер слайду 4

Після масового розстрілу учасників Революції гідності та втечі багатьох високопосадовців, передусім Януковича, керівництво росії вирішило скористатися тимчасовим вакуумом влади в Україні, деморалізацією силовиків для захоплення територій України без суттєвого спротиву з боку жертви та міжнародної спільноти.

Номер слайду 5

Російське керівництво віддавна розглядало південні та східні регіони України як слабке місце – через них зручно здійснювати втручання в українські справи. Хоч офіційно москва ніколи не заявляла про претензії на ці території, однак надавала неформальну підтримку сепаратистським угрупованням на зразок «Донецької республіки», «Донбасу за Євразійський союз», «Єдиного Донбасу» тощо.

Номер слайду 6

Повну презентацію дивіться у відеоуроці.

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
1306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку