Виховна година "День вчителя"

Про матеріал
Виховна година на тему "День вчителя. Історія і традиції"про історію свята та традиції святкування в інших країнах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИХОВНА ГОДИНАЕГ-112

Номер слайду 2

Номер слайду 3

“ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯ.Історія свята і традиції”

Номер слайду 4

Насправді історія Дня вчителя в Україні має тривалу історію. Професія вчителя вважається однією з найдавніших, яка існує так само довго, як і людство. Перші школи у світі виникли ще в IV тисячолітті до н.е.

Номер слайду 5

Найбільшого поширення професія вчителя зазначала за часів правління князя Ярослава Мудрого.

Номер слайду 6

День працівникі́в осві́ти (офіційно), або День учителя, — професійне свято працівників освіти України; відзначається щорічно в першу неділю жовтня. Всесвітній день учителів (англ. World Teachers'Day) відзначають 5 жовтня.

Номер слайду 7

Ідея святкувати День учителя задля вшанування працівників освіти з'явилася в багатьох країнах з XIX століття — переважно заходи присвячувалися видатним місцевим педагогам або визначним історичним подіям галузі.

Номер слайду 8

Наприклад, День вчителя в Аргентині (11 вересня) заснований у пам'ять видатного педагога-активіста, президента країни Домінго Фаустіно Сарм'єнто.

Номер слайду 9

В Індії (5 вересня) — на честь філософа, громадського діяча і також президента країни Сарвепаллі Радхакришнана.

Номер слайду 10

Під час святкування в Австралії Всесвітнього дня вчителя Фонд NEi. TA та Австралійська стипендіальна група оголошують лауреатів національних нагород. Якщо остання п'ятниця місяця припадає на 31 жовтня, що збігається з Гелловіном , то святкування переноситься на 7 листопада

Номер слайду 11

На честь указу імператора Бразилії Педру I від 15 жовтня 1827 року, який врегулював роботу початкових шкіл у Бразилії. Свято набуло популярності по всій країні, і в 1963 році 15 жовтня було офіційно визнано Днем вчителя

Номер слайду 12

24 травня, у День святих Кирила і Мефодія та болгарської культури, болгари святкують День Учителів. Крім того, 1 листопада є болгарським святом, присвяченим педагогам і вченим, які побудували і зберегли духовні цінності та культурну самобутність Болгарії. З 29 вересня 2006 року дата 5 жовтня була визнана урядом Днем вчителя.

Номер слайду 13

У Китайській Народній Республіці є певні заходи, за допомогою яких учні висловлюють свою вдячність вчителям, наприклад вручення подарунків, зокрема листівок і квітів.

Номер слайду 14

Уряд Китаю вперше проголосив День вчителя в 1985 році, але ніколи чітко не пояснював, чому він повинен припадати на 10 вересня. Деякі люди вважають, що це був довільний вибір, і пропонують змінити його на 28 вересня, яке вважається днем народження Конфуція. 5 вересня 2013 року Державна рада оголосила проект закону, який схвалює ці зміни.

Номер слайду 15

День народження Іоанна Амоса Коменського. Чеські студенти висувають своїх найбільш мотивованих і надихаючих викладачів на конкурс Zlatý Ámos (Золотий Амос). Коронація «Золотого Амоса» відбувається щорічно 28 березня.

Номер слайду 16

У Греції свято походить від східної православної віри, коли вшановується пам'ять Трьох Святителів і Вселенських Учителів ( Василія Великого , Григорія Богослова та Іоанна Златоуста).

Номер слайду 17

15 травня (відомий як «Día del Maestro») школи в Мексиці мають припинити звичайну діяльність і організовувати культурні заходи, які пропагують важливість і гідність ролі вчителів у суспільстві.

Номер слайду 18

День вчителя 5 жовтня в Нігерії зазвичай є вільним від роботи днем для всіх сільських і міських вчителів.

Номер слайду 19

У республіках СРСР свято вчителів почали відзначати з 1965 року. Офіційно День учителя був закріплений 1980 року Постановою Президії Верховної Ради СРСР «Про святкові та пам'ятні дати». Відзначався у першу неділю жовтня.

Номер слайду 20

У незалежній Україні «на підтримку ініціативи працівників освіти» День вчителів установлено відзначати щорічно у першу неділю жовтня (Указ Президента України № 513/94 «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року).

Номер слайду 21

1966 року в Парижі на Спеціальній міжурядовій конференції було підписано документ про соціальний статус учителів, це лягло в основу майбутнього свята.

Номер слайду 22

За рішенням ЮНЕСКО, Всесвітній день учителів з 1994 року відзначають 5 жовтня.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

pptx
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку