Вільний час (захоплення). Прикметник. Ступені порівняння прикметників.

Про матеріал

Розробка уроку з англійської мови з додатками, готовими для друку

Станьте першим, хто оцінить розробку

Щоб залишити свій відгук, необхідно зареєструватись.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Перегляд файлу

Тема: Вільний час (захоплення). Прикметник. Ступені порівняння прикметників.

Мета: формувати нові поняття про різні захоплення, прикметник як частину мови; вправляти в утворенні ступенів порівняння прикметників, підбору антонімів, вживанні граматичних структур.  

 Розвивати Ps процеси, навички читання, аудіювання, говоріння, письма;  фонематичний слух, соціокультурну та комунікативну компетентність, інтерес до вивчення англійської мови.

 Виховувати ціннісне ставлення до організації та проведення власного дозвілля, взаємоповагу, стриманість, поступливість, організованість, самокритичність.

Обладнання: картки для індивідуальної роботи «Comparative» та «Comparative and Superlative», таблиця «Adjective», набір «Hand makingHobbies”», демонстраційний матеріал, відео супровід: «Comparative» (2 шт.), презентація «Hobbies», словник, текст фізхвилинки.

Тип уроку: комбінований урок.

Хід уроку.

  1. INTRODUCTION.
    1. GREETINGS.

T.: Good morning, dear children!

Ps.:  Good morning, dear teacher!

       Good morning, how are you?

       We are very happy

      To say “HELLO” to you!

1.2. Warm–up.

T.: - I’m glad to see you too, sit down, please. Tell me please, who is on duty today? (звіт чергових)

- What season is it now?

- What month is it?

- What day of the week is it today?

- What date is it today? Who is absent today?

- What weather like today?

1.3 Justification.

T.: Dear pupils watch and listen to this video (sad-happy). You must repeat and then translate the worlds.

 - Say me antonyms. Translate them into Ukrainian.

1.4. Vocabulary work.

Самостійна робота (заповнення карток).

T.: Look on the desk, there are 3cards. Take the first. Choose some exercise (what you want) and do it.

  1. Great Part.
    1.  The Topic of Our Lesson.

 Вчитель демонструє відео «Comparative and Superlative».

T.: Listen to this video with attention!

2.2. Repeat the rules (in English/Ukrainian).

Працюємо за таблицею.

2.3. Writing “Comparative and Superlative”

Short – shorter – the shortest

……………………………………..

2.4. Фізхвилинка «Look and touch».

2.5. *The Game “Compare the girls” (Work in pairs).

Учням роздаються  картки із зображенням дівчат, треба їх порівняти, вставляючи необхідні слова. 

2.6. Learning the new words “Hobbies”

T.: Listen to this video with attention. It’s about different hobbies. Then we’ll be speak about it.

2.7. Hand makingHobbies (Work in groups).

Учням роздаються  картки із зображенням різних захоплень та надрукованих назв, а також: клей та ватман. Завдання: створити проект за отриманими знаннями з теми «Захоплення». Обрати назву та підписати. Можливі варіанти: “Hobby”, “Free time”, “Leisure time”.

3. Ending the Lesson.

3.1.* The gameBingo”.

Завдання учнів: за 3хвилини треба підібрати прикметники до іменника. Хто впорається першим, повинен голосно сказати «BINGO!».

T.:  Підберіть прикметники, що характеризуватимуть дані захоплення.

3.2. Home task.

   3.3. Our Results.

T.:  What do you think, pupils, which was this lesson? I think it’s good, happy, interesting, and useful.

-  And now tell me please what do you think about your personal work on this lesson?

- The lesson is over. You were the best today! You have a rest. Goodbye, children! 

Додатки до уроку див. далі

Vocabulary

Deninggar

Llingtrave

Rtsspo

Cinghorsera

Tingleccol

Dingrea

Cingdan

Sicmu

 

 

Vocabulary

Deninggar

Llingtrave

Rtsspo

Cinghorsera

Tingleccol

Dingrea

Cingdan

Sicmu

 

 

Vocabulary

(gardening)

(travelling)

(sports)

(horseracing)

(collecting)

(reading)

(dancing)

(music)

 

 

Vocabulary

(gardening)

(travelling)

(sports)

(horseracing)

(collecting)

(reading)

(dancing)

(music)

 

Vocabulary

Deninggar

Llingtrave

Rtsspo

Cinghorsera

Tingleccol

Dingrea

Cingdan

Sicmu

 

 

Vocabulary

Deninggar

Llingtrave

Rtsspo

Cinghorsera

Tingleccol

Dingrea

Cingdan

Sicmu

 

Vocabulary

(gardening)

(travelling)

(sports)

(horseracing)

(collecting)

(reading)

(dancing)

(music)

 

 

Vocabulary

(gardening)

(travelling)

(sports)

(horseracing)

(collecting)

(reading)

(dancing)

(music)

 

Гра «Заплутаний словник»: у «червоному» словничку переплутані частини слів, у «блакитному» - правильні назви захоплень

 

Опорні структури речень для вираження власної думки 

I like sport because

It helps   to be healthy

                to be sporty

                  to make new friends

                to visit different places

 

  It is      interesting

             fantastic

             useful

             great

Tasks «Adjectives» — Завдання з теми «Прикметники»

  1. The dog started to run. It ran ….. and soon disappeared in the distance.

a) faster and faster

b) the faster and the faster

c) the fastest

2. This is ….. story in this book. I liked it best of all.

a) more interesting

b) the most interesting

c) not so interesting

3. «This is ….. place to cross the street in,» the policeman warned us.

a) more dangerous

b) the most dangerous

c) so dangerous

4. Peter, you are ….. than I thought you to be.

a) even lazier

b) as lazy as

c) more lazier

5. Are you any good at tennis? I am ….. tennis player in the world.

a) the worst

b) worse

c) bad

6. I want you to read ….. passage of the text.

a) the next

b) the nearest

c) next

7. Her illness was ….. than we at first had thought.

a) the most serious

b) not as serious

c) far more serious

8. Susan is better-looking than Ada; however, Liz is ….. one.

a) the best-looking

b) better-looking

c) good-looking

9. Paul is very smart; in fact he is ….. boy among his classmates.

a) more intelligent

b) the most intelligent

c) as intelligent

10. Ben doesn’t work very hard; Bill works ….. .

a) the hardest

b) more harder

c) harder

11. Let’s not go by train. Going by bus is ….. .

a) cheap

b) the most cheap

c) a lot cheaper

12. Some students are ….. about their homework as others.

a) more serious

b) not serious

c) not as serious

13. This building is very high. Actually it’s ….. building in the town.

a) more higher

b) the highest

c) higher

14. This dress is ….. expensive than that one.

a) a bit less

b) the least

c) not so

15. Can you tell me the shortest way to ….. bookstore?

a) the nest

b) the nearest

c) the nearer

Answers: 1. a) 2. b) 3. b) 4. a) 5. a) 6. a) 7. c) 8. a) 9. b) 10. c) 11. c) 12. c) 13. b) 14. a) 15. b)

* * * Зарядка для очей * * *

Look left, right,

Look up, look down

Look around.

Look at your nose,

Look at that rose.

Close your eyes!

Open, wink and smile.

Touch your shoulders,

Touch your nose,

Touch your ears,

Touch your toes.

Hands up,

Hands down,

Hands on hips,

And sit down!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
25 грудня 2017
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні

Отримайте безкоштовний сертифікат про публікацію авторської розробки

Кожна публікація гарантує участь у конкурсі для вчителів

Додати розробку