" Вклонімося низько вчителю своєму"

Про матеріал
Розробка свята, яке підготували учні 11 класу для вчителів на День вчителя. Стане в пригоді класним керівникам, організаторам позакласної роботи.
Перегляд файлу

« Вклонімося низько вчителю своєму»

Сценарій свята  на День учителя

 (звучить лірична мелодія)

 Ведучий 1

Якщо люди самі не вміють літати, нехай навчать літати своїх дітей. Літати високо, далеко, красиво. І настане час, коли діти розкриють крила і полетять. Нехай дорослі просто підуть за дітьми, щоб оберігати їх від падіння. І тоді вийде, що вони теж летять...

Ведучий 2.

Учити літати... 

 Ведучий 1

Учити мріяти... 

Ведучий 2

Учити творити... 

Ведучий 1.

 Це призначення педагога.

Ведучий 2.

 Ми, цьогорічні випускники, хочемо привітати сьогодні вас, наші дорогі наставники, із професійним святом – Днем учителя і найкращі слова привітання адресуємо вам:

Ведучий 1

 суворим і ніжним, 

Ведучий 2.

 мудрим і чуйним, 

Ведучий 1.

тим, хто кожен день відкриває нам шляхи таємниць,

Ведучий 2. тим, хто за будь – якої погоди приходить до нас у клас, 

Ведучий 1

- тим у кого сивина на чолі, 

Ведучий 2

-тим, хто є нашим другом та порадником у скрутну хвилину, 

Ведучий 1.

-тим, хто все ж таки нас любить, хоч інколи говорить протилежне,

Ведучий 2

-всім тим, кому горде це імення „ Вчитель” - ми присвячуємо сьогоднішнє свято.

Ведучий1.

 Прекрасної осені в кожну школу приходить учительське свято. Це час, коли шелестить падолист і снує у полі мереживо бабиного літа, перед вікнами будинків пломеніють чорнобривці, жоржини та айстри, немов дарують весь жар своєї любові нашим вчителям. 

Ведучий 2. 

Багряним листом зацвітає осінь... Учителю... це тобі вона відкриває двері рідної школи, барвистим серпанком бабиного літа стрічає на рідному порозі, промінчиком сонця сяє в очах дітей, твоїх дітей. 

Ведучий 1.

 Блищать ранкові роси... Учителю... Це тобі вони дарують свої перли краси – прийми їх. 

Ведучий 2.

Усміхаються сонячні зайчики на шибках вікон рідної школи... Учителю... Це тобі вони дарують сонячну днину серед дощової осені. 1.Листя з клена падає, тулиться до землі... Учителю... Це тобі воно устеляє шлях до школи барвистим покривалом – пройдися по ньому, і ти відчуєш, що таке щастя.

Ведучий 1.

 Мерехтять зорі... Учителю...Це тобі вони дарують свої ясні ночі. 

Ведучий 2.

 Світить місяць... Учителю... Це для тебе він готовий не спати цілу нічку. 

Ведучий 1.

Плаче хмарка...Учителю... Це вона просить в тебе пробачення від імені усіх учнів, які образили тебе. 

Ведучий 2. 

Дзвенить дзвоник... Учителю... Це він дякує тобі за знання, які ти даєш учням

Ведучий 1.

 І як шкода. Що небо одне, що тільки раз на рік буває таке чудове свято. Як День Учителя, твій день. 

Ведучий 2 

І як би там не було б, яка б загадка не ховалась за горизонтом сьогодні ти, учителю прийми найтепліші та найщиріші вітання від своїх учнів, у серцях яких вогником Віри, Надії та Любові вічно палатиме твоя Мудрість, Турбота. Ласка, Любов. 

Ведучий1.   Завжди: (говорять частинки фрази по черзі) 

Ведучий 2    вранці і вдень, 

Ведучий 1    ввечері і вночі,

Ведучий 2    взимку і влітку, 

 Ведучий 1   вдома і на роботі,

Ведучий 2    в місті і селі, 

 Ведучий 1     з сім`єю і з друзями,

Ведучий 2     з нами, Вашими учнями-шибениками, 

будьте такими ж класними і прикольними якими Ви є зараз. 

Ведучий 1.   Щастя Вам, здоров`я, наснаги і доброго настрою.

 

(художній номер)

 

 

    Ведучий 2  Про директора в школі кажуть, що він завжди йде попереду часу і весь колектив школи веде за собою. Директор робить усе, щоб у школі панували взаєморозуміння дітей, батьків, учителів, досконалість і високий професіоналізм, гуманість і справедливість. 

Ведучий 1.  Шановні педагоги! З нагоди професійного свята вас вітає директор школи Любов Олексіївна Бакай ( виступ директора школи) 

 

Ведучий 1

Вчитель… яке маленьке слово. А скільки в ньому любові, добра й ніжності, розуміння, терпіння та ввічливості вмістилось. Для кожного із нас учитель - близька і дорога людина. Усі ми, учні, щиро шануємо і любимо його. Ми вдячні вчителям за мудрість, душевне тепло, яким ви від усього серця

щодня ділитеся з нами.

Ведучий 2

Сьогодні  в цьому святковому залі ми раді бачити вчителів, які багато років свого життя присвятили роботі в цій школі, а зараз вони на заслуженому відпочинку.

Ведучий 1.   Дорогі друзі. Наша школа - це наша історія. У неї велика педагогічна сім'я - наші наставники. Кому завдячуємо тим, що шкільні традиції передаються із року в рік? Звичайно, нашим найстаршим і наймудрішим учителям. Скільки дитячих сердець пройшло через їхні турботливі руки, скільки широких шляхів відкрили ці люди для своїх вихованців.

Ведучий 2

Сьогодні  в цьому святковому залі ми раді бачити вчителів, які багато років свого життя присвятили роботі в цій школі, а зараз вони на заслуженому відпочинку.
Ведучий 1.    Шановні вчителі-ветерани:

1.

2.

Щиро дякуємо вам за довгі роки сумлінної і відданої праці.

Ведучий 2

Ми вас щиро вітаємо зі святом  Нехай у вашій пам’яті з’являться не казкові герої, а найяскравіші моменти вашої роботи, зустрічі з чудовими людьми та ваші вдячні учні, яким ви дали путівку у життя.

Хай роки ідуть, а лице не старіє.

Онуки ростуть, а чоло не сивіє.

Хай серце не знає печалі й розлуки,

Хай радість приносять вам діти й онуки,

Бажаєм прожити в здоров’ї і силі

На многії літа прекрасної долі.

Ведучий 1

Сьогоднішнє свято наповнене пахощами осені та прекрасною музикою, яка лине з кожного нашого люблячого серця. Саме музикою, дорогі наші вчителі, ви зараз будете насолоджуватися.

 

(Художній номер)

 Ведучий 1

Осінь… Таємнича, чарівна… Вона заколисує нас на золотих колисках. Ніжний шелест листя огортає душу, як Божа любов. Сьогодні небо, переплівшись з веселкою,  загусло на сонці і розсипалося льодяниками на радість усім нам.

Ведучий  2

Золоте листя вкриває задуману землю розкішним пухнастим килимом, у якому ніби загубилися ваші ніжні посмішки, наші любі,дорогі вчителі.

Ведучий 1

Вони, як маленькі натомлені сонця, розсипаються міріадами грайливих блискіток.

Ведучий 2

І це золото, дароване вам щедрою осінню, і день цей, осяяний тисячами щирих посмішок вдячних учнів, належать вам, наші неповторні, любимі вчителі!

Ведучий 1: В процесі підготовки до свята учнями школи для педагогів була затверджена нагорода "Зірка освіти".

 Ведучий 2: І сьогодні, ми хочемо вручити ці нагороди нашим вчителям, як заставу нашої поваги, любові і подяки.

Ведучий1: А зараз, з вашого дозволу, ми починаємо програму, присвячену врученню нагород "Зірка освіти 2019".

 

Ведучий2.   Увага!. Нагородження національною премією «Жінка ІІІ тисячоліття» директора школи  Бакай Любов Олексіївна

Ведучий 1:  За багаторічну плідну працю на освітянській ниві,  за створення сприятливих умов для навчання і виховання талановитої молоді, за демократичне і прогресивне керівництво закладом, за професійну неперевершеність, за материнську турботу про кожного учня, за щедрість душі, за справедливість і мудрість, за щоденні зустрічі своїх учнів на порозі школи, невтомну боротьбу за додержання школярами дрес-коду, нагороджується національною премією “Жінка ІІІ тисячоліття” директор школи 

Бакай Любов Олексіївна

  Ведучий 2 Національна премія “Жінка ІІІ тисячоліття” – це мільйон доларів. Проте у Вас, Любове Олексіївно є вибір. Еквівалентом цієї космічної суми є інша нагорода – любов 289 сердець учнів нашої. Ця нагорода не дасть Вам можливостей придбати будинки, автомобілі, коштовності. Тому Ви зараз перед життєво важливим вибором.
Ведучий 1: У номінації «Усе гаразд, усе нормально: навчальний рік  розпочався!» нагороджуються єдині  неповторні, постійні і незмінні, часом суворі, але завжди справедливій кращі завучі кращої школи: Полуріз Лариса Миколаївна, Васильєва Віра Олексіївна та Довбиш Дюдмила Василівна.

 Ведучий 2

 Ой, яка нелегка доля 
Бути завучем у школі! 
Робиш розклад на зорі, 
Кругом тебе – школярі. 

Всім їм треба раду дати, 
Вчителями керувати. 
Дивувався кожен з нас, 
Як виходить це у Вас! 
 

Ведучий 1

Шановні Віра Олексіївно, Людмило Василівно та Ларисо Миколаївно прийміть в дарунок ці окуляри, бо від вашого всевидящого ока ніщо в школі не може заховатися.

 

Сценка « Самоврядування)

Ведучий 1

Учитель переймається радощами і бідами кожного зі своїх учнів, пропускає все це через власні душу, серце, а часом і сім’ю … Тільки справжній педагог разом зі своїм класом проходить всі періоди становлення, не давлячи при цьому своїм авторитетом, а ненав’язливо переконуючи істинні цінності. Все це стає можливим завдяки таким обов’язковим у навчанні якостям, як комунікабельність, спокій, дипломатичність.

Ведучий 2

  Найперші вчителі – ранкові наші зорі,

Спасибі вам за те, що ви у нашій школі,

Ви нам даєте все – турботу, розум, мужність.

Назавжди поруч ви – і в радості, і в горі!

Ми вас вітаєм щиро, і зичим щастя й долі.

Ведучий 1

У номінації «Перші кроки» перемогли  привабливі, найдобріші, найрозумніші, кращі вчителі початкових класів – наші найперші, найрідніші другі мами:

Біловол Олена Владиславівна, Жукова Світлана Володимирівна, Філімонова Алла Володимирівна, Кучер Ольга Василівна, Лісова Людмила Іванівна, Земляченко Олена Дмитрівна, Риболов Юлія Миколаївна.

 Ведучий 2.

Учитель перший - ось ваше покликання!
З прекрасним святом Вас вітаючи,
Ми від душі хочемо вам побажати
Вести діточок дорогою знань,
При цьому ніколи не втомлюватися!
А втома щоб пішла від вас,
Прийміть енергії запас.
(вітаміни вручають)

Ведучий 1   Відгадай казкового героя

Ведучий описує казкового героя, не називаючи його імені. Команди намагаються відгадати, про кого йдеться. За кожну правильну відповідь — один бал.

1. Маленький дідок, сам зморщений, а борода зелена аж по коліна. І хатка в нього зелена, і в тій хатці усе зелене: і стіни, і лавки. І жінка в нього зелена, і діти, сказано — все-все... А за наймичок у нього мавки — такі зелені, як рута!..

2. Він — повненький, самовпевнений чоловічок, що має незвичайну здібність літати. Варто йому покрутити ґудзика на животі, як на спині відразу заводиться хитромудрий моторчик.

3. Понад усе на світі вона полюбляє теревенити. Де що почує, зразу всім розтріпає язиком, ще й своє щось придумає.

4. Жила колись в одному селі маленька дівчинка, та така красуня, що кращої за неї, мабуть, ніхто й не бачив. Мати любила її до нестями, а бабуся ще більше. Добра бабуся пошила для внучки червону шапочку, яка була їй так до лиця, що дівчинку всі почали звати…

5. Вона була ніжна і прозора, немов пелюстка троянди, з очима синіми, ніби глибоке море…Дивною дитиною була вона — така тиха, задумлива… Сестри її захоплювалися різними дивовижними речами, які потрапляли сюди з розбитих кораблів, а вона, крім своїх пломінких червоних квітів, схожих на сонце, поставила в своєму куточку лише одну прекрасну мармурову статую. Це був чудовий хлопчик з білого чистого мармуру, що опинився на дні моря з якогось загиблого корабля.

1. Лісовий цар Ох.

2. Карлсон.

3. Язиката Хвеська.

4. Червоною Шапочкою.

5. Русалонька.

 Ведучий 2. Учитель. У імені твоїм любов до життя і натхненне його відтворення, безмежна щедрість серця, невгамовна енергія і незгасне пізнання нового, новизна у слові, поступку, шляху, уміння пробудити в дитині бажання стати такою, якою вона може і повинна стати. Ти – Мойсей для блукаючих, творець успіху і колиска майбутнього, Чумацький шлях, світло, щоб передати красу світу і душі, відчуття щастя через прагнення робити щасливими інших. Ти – школа на ім’я Учитель.

Ведучий 1 Продовжуємо нагородження. В номінації  « Володар слова і пера» перемогли мудрі, справедливі зорі – учителі мовники: Бойко Любов Валентинівна, Продан  Ірина Дмитрівна

Ведучий 2

Любих наших мовників щиро ми вітаємо,
Гарні побажання ми їм посилаємо.
Вам даруємо чарівні ручки – швидко списки,
Щоби гарні лиш писали ви батькам записки.
Щоб лиш гарнії оцінки виводила ручка,
Щоб ви нею розписались, як буде велика получка.
(ручки вручають)

 

Ведучий 1.У нашому серці завжди буде місце для мистецтва: мистецтво музики, живопису, архітектури, хореографії, театру. Бо мистецтво, як мова, яка говорить з нашою душею. Вона пробуджує уяву, змушуючи бачити те, що невидимо. Вона створює найбільш пам'ятну мить, змушуючи наші серця битися ще швидше. 

В номінації «Покровительки мистецтва» перемогу отримали Зайцева Наталя Василівна.

Ведучий 2

На уроках — руки в фарбі,
Пензлі скрізь та Олівці.
Намалюєм, може, Барбі,
Квіти, дивні корінці,
Чи будівлі — стиль барокко,
Ріки, що течуть широко,
Танки, кораблі, авто,
Поїзд, літаки, метро.
На папері оживають
Наші мрії і думки,
Чи реальні, чи незнані,
Нерозгадані світи.

Ведучий 1 Наталіє Василівно прийміть в дарунок чарівного пензля, який самостійно розмалює всі стіни нашої школи

 

Ведучий 2. Яке ж серце потрібно мати вчителеві, щоб рік у рік щоденно віддавати його учням, і якою має бути любов, до дітей у його добрій, терпеливій нестаріючій душі.

Ведучий 1. Але крім постійних думок про роботу, наші вчителі ще й великі мрійники. І вже зараз вони мріють.

Ведучий 2. Які ж у них мрії ? Щоб всі учні втекли з уроку? 

Ведучий 1. Ні! 

Ведучий 2. Щоб директор пішов у відпустку? 

Ведучий 1. Ні! 

Ведучий 2. Щоб вчительську зарплату підвищили у три рази? 

Ведучий 1. Це нам не під силу.

Ведучий 2 А зараз ми дізнаємося про потаємні мрії наших переможців

Про що мріє Бойко Любов Валентинівна…

А зараз дізнаємося про мрії Ірини Дмитрівни…

А це мрії Наталі Василівни…

А які мрії у Марії Петрівни…

( художній номер)

 Ведучий 1.Вчителі — це ті ж ангели,
Просто крила сховали за дошкою.
Вони для дітей суворі вихователі,
Але з відкритою, люблячої доброти.
Їм всі таємниці, секрети відкриті,
Знають душі учнів напам’ять.
І тому вони бувають сердиті,
А іноді ятрить серце їм смуток.

 

Ведучий 2 А церемонію продовжує нова номінація – « Оракул минулого»

 Перемогу в  номінації « Оракули минулого» одержала Довбиш Каріна Володимирівна 

 Ведучий 1

Історія відкриває нам світи,
І цим допомагає нам по життю іти.
А в дарунок від нас прийміть цю склянку, в яку ви будете збирати сльози ваших учнів, які не підготувалися до уроку.

 

 Ведучий 2 Церемонія вручення премії « Зірковий вчитель» продовжується. Наступна наша номінація – «Зірка Міжнародних  відносин».

 Перемогу  в даній  номінації одержали Давиденко Оксана  Олександрівна та Вільхова Надія Леонідівна

Ведучий 1

Ladies and jentelmen!

 Ведучий 2

Пані та панове!

 Ведучий 1

Our party is going on.

Ведучий 2.  Наш вечір продовжується.

 Ведучий 1. And we are very pleased to feel the atmospere of warmness, love which is now in the hall.

 Ведучий 2.І нам дуже приємно відчувати цю атмосферу тепла, уваги і любові яка панує сьогодні в нашому залі. 

 

Ведучий 1. Шановні Оксано Олександрівно та Надіє Леонідівно прийміть ці подарункові сертифікати на туристичну подорож до Лондона.

 Ведучий 2.Вчитель — двері в чарівні світи,
Які почнуться за порогом,
І мудрості безцінні дари
Дано дитині кожним уроком,
І нехай, доки крутиться земля,
Доки шанують професію поклонами,
Не знають горя всі вчителі,
І буде тяга до знань бездонна!

 

 Ведучий  1.У номінації «тичинки, маточки приятелі мої» перемогла Макарова Анна Олекесандрівна
 

 Ведучий 2.Довго довелось гадати,
Щоб біологу подарувати.
Скрізь – куди не глянь – нітрати,
Ніде стати, ніде взяти.
Думали – гадали і … звичайно принесли
Овочі чудові, клінічно здорові,
Чисті без нітратів, можна споживати.
( вручають овочі)

 

Ведучий 1

У номінації «Піфагор відпочиває» перемогли Гришина Альона Миколаївна, Сердюк Любов Миколаївна,

Учителям  математики буде шана,
Тепер ми вміємо гроші рахувати,
А значить, зарплату нам буде не підняти!

 

Ведучий 2

Математикам  ми даруєм нині гроші,
Але гроші не прості – ні, ні, ні не золоті.
І не гривні, аж ніяк, і не мідний це п’ятак,
Не рублі червоні – це просто купони.
Жаль, не купите на них ні сала, ні м’яса,
Ні коробки сірників, а тим більше – квасу.
Все ж – радійте подарунку – це для усного рахунку.
( вручають гроші)

 

 

Ведучий 1

Закони Ома нам вже знайомі,
За це ми і нагородити готові,
У номінації «Шаман протонів і нейтронів»,
Вчителя фізики  Фесенко Галину Анатоліївну

 

Ведучий 1

Галино Анатоліївно прийміть в дарунок це яблуко, яке допоможе вам зростити не одного ще Ньютона.

( руханка « Гусі потягусі»)

Ведучий 2.Шановні вчителі!
Ви даруєте дітям частинку душі,
Допомогти ви завжди їм готові,
Для вас — теплота цих радісних рядків
І щирість кожного слова:
Нехай допомагає удача у всьому,
Нехай життя буде сонцем зігріта.
Добра, натхнення вам день за днем,
Гармонії, творчості, світла!

 

Ведучий 1.   А ми продовжуємо!  Наступна номінація « Магістр фізичного розвитку»

 Той, хто любить фізкультуру,

Має і мускулатуру,

І здоров’я має

І лиха не знає.

Фізкультура, не секрет,

Є улюблений предмет

Багатьох дітей у школі.

 

 Ведучий 2.   Перемогу  у  номінації« Магістр фізичного розвитку» одержує Онищук Володимир Миколайович.

Прийміть в дарунок цей тренажер, який допоможе тримати ваші м’язи завжди в тонусі.

 

Ведучий1.   Наступна номінація « Комп’ютерний геній " . Перемогу одержують вчителі інформатики Марченко Сергій Сергійович та Лопата Яна Петрівна

Ми даруємо вам чарівних мишок, які допоможуть вам у роботі в комп’ютерному класі

Ведучий 2.

    Наші вітання красні й щирі вчителям чудовим,

   Я бажаю їм вдачі, завжди бути здоровими

   Бути веселими, щоб щастя усміхалося завжди,

   А у школі й першокласники,

    щоб з комп’ютером були „на ти”!

Ведучий 1.  В номінації " Володар книжок  " нагороджується бібліотекар Древаль Віра Михайлівна

Ведучий 2.  Після закінчення уроків.

Потрібен всім моральний спокій

В бібліотеці ми його знаходим

Сюди ми кожен день приходили

Приємно тут бувати ,

Читати, думати, гадати.

Тут тихо, затишно і гарно

Ми втрачали час не марно

 

Ведучий 1

Він знає наші радощі і сльози,

До наших витівок він мабуть уже звик

Почесна місія «шкільний психолог»

Наших дитячих душ він рятівник.

 

Ведучий 2

В номінації  " Лікар дитячих душ " отримали перемогу  психолог школи Лисунець Яна Миколаївна та соціальний педагог Куюмчян Анжела Ліпаритівна

Психологічна допомога
Потрібна завжди і кожному,
Про це ми нагадати
Готові знову розуму.
Щоб проводили ви тести,
Вам даруєм олівець
Дуже вправний малювець.
 

Ведучий 1Пропоную Вам пройти невеличкий тест і відповісти на кілька цікавих запитань, які допоможуть визначити рівень Вашої кмітливості.

1. Чи може дощ іти два дні підряд?

2. Чи буває в Австралії 29 лютого?

3. Ти підпалив 11 факелів, три з них згасли. Скільки факелів не згорить?

4. У клітці 12 папуг. Всі, окрім 11-ти, полетіли. Скільки папуг залишилося?

 5. Ти за кермом машини, в якій сидять два сімдесятирічних старці, тридцяти трьохлітній чоловік,

Твоя двохрічна племінниця Оля і чотирнадцятилітній брат Максим. Скільки років водієві?

6. З-під паркану видно 6 пар кінських ніг. Скільки коней за огорожею?

Відповіді:

1. Не може, адже їх розділяє ніч.

2. Звичайно, буває.

3. Три.

4. 11 папуг.

5. Стільки ж, як і Тобі, адже Ти – за кермом.

6. Три коні.

Результати тесту:

0 неправильних відповідей. Ти — геній!

1 неправильна відповідь. Ти — професор!

2-3 неправильні відповіді. Хм, можливо, варто трошки підучитись.

4 неправильні відповіді. Ну, добре, може Ти захворів.

5 неправильних відповідей. Ти що, взагалі книжок не читаєш?

6 неправильних відповідей. Агов! Ти, бува, не з джунглів?..

Якщо не вдалося відповісти на питання, не хвилюйся — все одно тест жартівливий. )

 

Ведучий 2. Шановні вчителі! Багато почесних відзнак у освітян: «народний учитель», «заслужений учитель», «відмінник народної освіти». І все-таки, мабуть, найвище звання — улюблений вчитель.

Ведучий1. Тож бажаємо, щоб ви всі були удостоєні цього звання. Щоб ви знали лише гордість за своїх учнів, щоб менше смутку було у ваших очах, щоб не сріблилося волосся сивиною.

 

Щоб ваш важкий почесний труд

Був плідний, як багата осінь.

І кожен день, що йде новий,

Хай тільки щастя вам приносить.

 

Хай творчий вогонь в вашім серці не згасне,

Хай сили невичерпні ваші цвітуть.

Гордіться по праву за світлий, прекрасний

Великий, почесний учительський труд.

 

( фінальна пісня)

 

 

Використані інтернет - ресурси

https://erudyt.net › vixovni-zaxodi › den-vchytelya

https://naurok.com.ua › Журнал › Школа

https://maximum.fm › Новини › Суспільство

https://naurok.com.ua › Бібліотека › Виховна робота

https://rozumaka.com › den-vchitelya

https://ukr.segodnya.ua › lifestyle › fun › s-dnem-uchitelya-pozdravleniya...

https://urok-ua.com › smishnyj-stsenarij-do-dnya-vchytelya-ukrajinskoyu-.

https://www.youtube.com › watch

https://naurok.com.ua › Бібліотека › Класному керівникові

https://pustunchik.ua › holidays › teachers-day › stsenarii-do-dnia-vchytelia

 

 

  1.  

 

 

docx
Додано
16 жовтня 2019
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку