Впровадження Концепції національно – патріотичного виховання дітей початкових класів

Про матеріал
Формування у здобувача освіти національно-патріотичної свідомості відбувається на виховних заходах та під час проведення уроків. Цікавим матеріалом можна виховувати патріотизм та гордість за свою країну, своїх земляків, прищеплювати здатність та необхідність до служби в рядах Збройних сил України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження Концепції національно – патріотичного виховання дітей початкових класів. Вчитель початкових класів: Грицюк Тетяна Сергіївна

Номер слайду 2

Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується. В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 3

До основних завдань патріотичного виховання учнів початкових класів належать:формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім`ї, школи, села);формування поваги до Конституції України, державної символіки: Герба, прапора, Гімну України;формування духовно – моральних взаємин;формування любові до культурного спадку свого народу;виховання любові, поваги до своїх національних особливостей;виховання гордості за свій народ, шанування героїв України;толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Номер слайду 4

Форми і методи патріотичного виховання на уроках На уроках використовуємо:Інтернет – ресурси. Мультимедійні презентаціїВідеоролики. Слайд – шоу літературних та музичних композицій. Виховні бесіди. Складання усних і письмових текстів. Тематичні уроки з української мови та літературного читання. Конкурси дитячої зображувальної творчостіМетод проектів. Міні – диспути. Міні – дискусіїІгрові подорожіУроки пам`яті

Номер слайду 5

Форми позакласних заходівпатріотичного спрямуваннявшанування ветеранів ВВВ та героїв нашого часу – воїнів АТО;бесіди;виховні години;уроки мужності;флешмоби;тиждень початкової школи патріотичного виховання;виховні заходи патріотичного спрямування;екскурсії по історичних та визначних місцях.

Номер слайду 6

Перший урок «Україна – єдина країна» Формуванню у школярів ціннісного ставлення до Батьківщини, вихованню почуття національної гордості, формуванню ціннісного ставлення до держави, українського народу, його мови, розширенню знань учнів про державні символи України сприяв перший урок «Україна – єдина країна».

Номер слайду 7

Сім`я перший і найголовніший осередок суспільства. Саме з неї починається формування понять «Батьківщина», «мала Батьківщина». А тому виховання поваги до своєї сім`ї, гордість за свою родину, відродження багато в чому втрачених в наші дні понять сімейної історії, сімейної реліквії,сімейної традиції є одним із напрямків патріотичного виховання. Змагання «Тато, мама, я – дружна сім`я»

Номер слайду 8

Заходи тижня початкових класів«Діти єднають Україну»

Номер слайду 9

Вікторина «Знавці рідної мови» Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова.

Номер слайду 10

Флешмоб

Номер слайду 11

Вшанування пам`яті загиблим у ВВВ

Номер слайду 12

Лінійка присвячена дню пам`яті «Небесній сотні»

Номер слайду 13

Підтримка воїнів АТОУчні нашої школи розуміють сьогоднішню ситуацію в Україні і активно і щиро підтримують наших героїв. Підростаюче покоління успадкувало від своїх пращурів широту і велич душі козацької, щирої, доброї, готової прийти на допомогу в скрутну хвилину. Акція «Подаруй радість дітям Сходу»Акція «Дитячий лист і малюнок, що зігріває серце воїнам АТО »

Номер слайду 14

Шевченківські дніТрадиційно, на початку березня, відзначаються Шевченківські дні. Проводяться різні заходи, та уроки.

Номер слайду 15

Для того щоб любити свою країну потрібно її знати. Вивчення історії рідного краю, ознайомлення з пам`ятками природи та культури України проводяться під час екскурсій.

Номер слайду 16

Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. А. Барбюс. Кожний вчитель обирає свій шлях до серця дітей, методи, які підходять саме йому, і має обов`язок – виховати і навчити дитину.

pptx
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку