"Завдання шкільного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у 8 класі"

Про матеріал
Мета: поглибити знання учнів з фізики, формувати навики розв'язування нестандартних задач, пробуджувати інтерес до вивчення фізики
Перегляд файлу

 

Завдання І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики 2023/2024н.р.

 

8 клас

 

 

 

  1. Автоколона довжиною 250м  і зустрічний автомобіль мають однакову швидкість. Яка швидкість автомобіля, якщо пасажир у ньому відмітив, що повз колони автомобіль рухався 12с?          ( 4 бали)

 

  1. Яку вагу має прямокутний брус з площею поперечного перерізу 100см2, якщо при переміщенні його з прісної води в солону глибина осадки зменшується на 1мм? Густина прісної води pп= 1г/см3,, солоної pс = 1,03 г/см3. Вважати g =10Н/кг.                     (5 балів)

 

3.Камінь кинули вертикально вгору зі швидкістю 10 м/с. На якій висоті кінетична енергія каменя дорівнюватиме половині його потенціальної енергії?                                                             (5 балів)

 

4.Циліндрична посудина висотою 10 смі  площею основи 150см2 заповнили водою і закрили кришкою. В отвір кришки площею 10см2 вставили тонкостінну трубку. У трубку наливають воду густиною p =1г/см3 так, що стовпчик води має висоту 10 см. Знайдіть силу тиску води на дно і силу тиску води на кришку посудини.                                                             ( 5 балів)

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Інші матеріали
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
1 лютого
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку