Звіт про участь конкурсі

Про матеріал
Звіт про участь у Всеукраїнському конкурсі "День юного натураліста" у 2023 році
Перегляд файлу

ПЕТРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІ СТУПЕНІВ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

 

Звіт про проведену роботу в школі

Всеукраїнської акції

 

Підготували:

вчителі

початкових класів

Пономаренко Н.В.

та

Мороз Т.С.

 

 

 

 

2023 н.р.

Сучасний світ щодня стикається з проблемами довкілля, з кліматичними змінами, ця тема не сходить зі сторінок медіа. Саме тому важливим було активізувати роботу в нашому навчальному закладі з метою формування в учнів екологічної свідомості та екологічної культури.

Стало доброю традицією розпочинати навчальний рік у школі екологічним заходом «День юного натураліста». Він проводився протягом вересня за участю вихованців початкової школи.

Вчителі початкових класів Пономаренко Н.В. та Мороз Т.С., проводили просвітницьку природоохоронну роботу серед учнів початкової школи: ігри, цікаві вікторини спонукають малечу не бути байдужими до довкілля, заохочують спостерігати та вивчати світ навколо. Настав час виховувати підростаюче покоління не у згубній традиції якомога більше брати у природи, а в іншому притаманному українському народові гармонійному співіснуванні з природою, раціональному використанні та відтворенні її багатств, у психологічній готовності оберігати природні цінності всюди і завжди.

Цього року участь у природоохоронному заході стала досить незвичною і це є вимога часу. Урочисте відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській акції «День юного натураліста» відбулося на загальній виховній годині для учнів початкових класів де було повідомлено про початок даної акції, її мету та завдання, які постануть перед ними.

До програми проведення Всеукраїнської акції «День юного натураліста» були включені наступні заходи:

  1. Відкриття екологічного тижня, присвяченого Всеукраїнській акції «День юного натураліста».
  2. Виховний захід на тему : «Земля – наш дім, ми – господарі в нім».
  3. Фотоконкурс: «Краєвиди рідного краю».
  4. Конкурс малюнків: «Бережіть природу».
  5. Трудова акція: «Ми – агенти чистоти».
  6. Онлайн вікторина: «Квітка в моїй кімнаті».
  7. Виставка поробок з природнього матеріалу.

Під час проведення відкриття екологічного тижня присвяченого Всеукраїнській акції «День юного натураліста» учні усвідомили роль людини у збереженні природи. Юннатський рух формує у сучасного покоління дбайливе ставлення до природи, бажання охороняти та примножувати красу живого, розкриваючи свої душі до добра.

 

Учні долучилися до фотоконкурсу «Краєвиди рідного краю» - спостерігали та фотографували тварин та природу; своїми роботами привернули увагу однолітків та батьків до краси та неперевершуваності природи.

 

C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Краєвид 1.png

 

 

 

 

 

В рамках акції був проведений конкурс малюнків «Бережіть природу!», де розкрили екологічні проблеми Землі.

 

 C:\Users\User\Pictures\малюнки 1.png

 

 

 

C:\Users\User\Pictures\малюнки 2.png


В трудовій акції «Ми – агенти чистоти» прийняли участь учні школи, які подбали про чистоту рідного села, а натхненні роботою дітей вчителі подбали про чистоту та красу шкільного подвір’я.

 

 

 

 

Останнім часом у світі помітно загострився інтерес до всього, що пов’язано з рослинами та оформленням ними інтер’єрів. І це не мода на квіти, а бажання зробити красивим те місце де ми вчимося та живемо. Адже, рослини створюють затишок, знімають стреси і просто забезпечують хороший настрій. З метою заохочення такої корисної цікавості було проведено онлайн вікторину «Квітка в моїй кімнаті».

 

C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\квітка1.png

 

C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\квітка 2.png

«Дивна знахідка в природі» - під таким гаслом відбувалася виставка поробок з природних матеріалів. Учні змагалися в креативності та винахідливості.

 

 

 

 

 

Завершенням Всеукраїнської акції «День юного натураліста» був виховний захід «Земля – наш дім, ми - господарі в нім». Під час проведення заходу були підведені підсумки конкурсів та вікторин, онлайн виставка робіт дітей.

Участь у заходах, присвячених Всеукраїнській акції «День юного натураліста», дозволила всім дітям відчути себе справжніми юними екологами та натуралістами, які можуть суттєво вплинути на стан оточуючого їх середовища вже сьогодні.

docx
Додано
28 жовтня 2023
Переглядів
222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку